Pirkanmaa

Tällainen Tampereen uudesta yliopistosta tulee: Tutkimus ja opetus keskittyy neljään asiaan

Kari Neilimo kiitti kriittisestä keskustelusta matkalla kohti uutta yliopistoa.

ERIIKA AHOPELTO
Tällainen Tampereen uudesta yliopistosta tulee: Tutkimus ja opetus keskittyy neljään asiaan

Tamperen uuden yliopiston perustamiskirjaa valmistautuvat allekirjoittamaan Kari Neilimo (vas.), Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso ja TTY-säätiön hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä.

Raili Roth Aamulehti

Tampereen uuden säätiöyliopiston tutkimuksen ja opetuksen painopistealueet ovat terveys, teknologia, yhteiskunta sekä talous. Tampere3-hankkeen strategisen johtoryhmän puheenjohtaja Kari Neilimo linjasi Tampereen uuden yliopiston tulevaisuutta perustamiskirjan allekirjoitustilaisuudessa torstaina Raatihuoneella.

Neilimo kiitti myös kriittisestä keskustelusta matkalla säätiöyliopiston perustamiseen. Yliopistojen organisaatiot ja johtamiskulttuurit ovat erilaiset, ja eroavaisuuksista syntyy keskustelua.

- Tampere3-hankkeessa olemme kaikki rakentamassa tulevaisuuden maailmaa, jossa korkeatasoinen osaaminen ja tutkimustieto ovat strategisia menestystekijöitä, sanoi Neilimo.

Painopistealueilla pitää Neilimon mukaan pystyä saavuttamaan alan kansainvälinen kärki.

- Ambitiot on pidettävä korkealla, Neilimo totesi.

Teema-alueina keskeisiä uudelle yliopistolle ovat digitaalisuus ja sote.

Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Risto Siilasmaa pitää Tampere3:a tärkeänä koko Suomelle:

 

Suunta Stig Gustavssonin selvityksestä

Tampereen uusi yliopisto ylittää Neilimon mukaan perinteiset tieteiden rajat. Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston vapaa tutkimus ja tiede yhdistyy Tampereen ammattikorkeakoulun kokemukseen yhteiskuntasuhteista ja yrityselämästä.

Tampereen uuden yliopiston suunnalle antoi alun Stig Gustavssonin selvitys, kertoi Neilimo. Gustavssonia pyydettiin vuoden 2014 lopulla tutkimaan, millä aloilla Tampereen korkeakoulut voisivat saavuttaa kansainvälisen huipun.

Sisältövisio oli valmis vappuna 2015. Samat peruskivet ovat yhä olemassa perustettavassa säätiöyliopistossa.

Perustamiskirjan allekirjoitustilaisuus Tampereen Raatihuoneella oli Neilimon mukaan tärkeä välietappi säätiön toiminnan lähtökohtien luomisessa. Samalla torstain tilaisuus oli hänen mielestään suuri hetki koko suomalaiselle korkeakoulumaailmalle.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    En ymmärrä miksi AMK piti sotkea tiedemaailmaan. Ei mitään tolkkua AMK on AMK ja yliopisto on yliopisto.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio