Kaisa UusitaloAamulehti

Ilta-aurinko antaa tunnelmavalaistuksen hiljalleen täyttyvälle terassille Kuivaamon tehdasmiljöössä. Olut läikkyy muovituopeista ja basson jytke tuntuu koko kropassa. Kaksipäiväinen elektronisen musiikin festivaali SWÄG festival järjestetään Hiedanrannan uudessa kulttuuritilassa toista kertaa. Terassin värikkäillä tuoleilla istuvalta poikaporukalta eivät ylistyssanat lopu.

–Tapahtumasta huomaa, että järjestäjiä aidosti kiinnostaa teknomeininki. Kaikki on ehkä puoliksi tehty, mutta se puolikas on tehty niin hyvin, että tekee mieli tulla tänne reivaamaan, kuvailee tunnelmia Gabriel Castillo Arze.

Puoliksi tehdyllä hän viittaa rosoiseen festivaalihalliin, jossa jokaista seinän halkeamaa ja lattian tarhaa ei ole siloteltu näkymättömiin.

Castillo Arze on tullut neljän ystävänsä kanssa SWÄGiin kuuntelemaan musiikkia ja pitämään hauskaa. Kuivaamo on porukalle ennestään tuttu paikka, jollaista he ovat Tampereelle kaivanneetkin.

–Vastaavaa ei ole Tampereella eikä varmaan koko Suomessa. Ympäristö menee täysin yksiin musiikin kanssa. Ihan loistavaa! sanoo samassa porukassa istuva Daniel Sandell.

Elias Lahtinen
SWÄG ry:n Joonas Toivonen ja Antti Pussinen ovat festareiden monitoimimiehiä. Tarvittaessa kädessä pysyy moppikin.

SWÄG ry:n Joonas Toivonen ja Antti Pussinen ovat festareiden monitoimimiehiä. Tarvittaessa kädessä pysyy moppikin.

Sisällä hallissa värivalot halkovat ilmaa savukoneiden läpi. Tuhat vierasta imaiseva keikka- ja kulttuuritapahtumapaikka avautui virallisesti marraskuussa. Kesän ajalle vanhaan tehdasrakennukseen on jo bookattu kymmenisen tapahtumaa tanssifestareista urbaanin musiikin tapahtumaan. Kuivaamon moottorina toimii kulttuuriyhdistys SWÄG ry, joka on järjestänyt erikokoisia tapahtumia Tampereella vuodesta 2004.

–Elektronisen musiikin tapahtumia olemme järjestäneet tee-se-itse-meiningillä jo pitkään, ja yhdistyksenä olemme nyt toimineet muutaman vuoden. Kun kaupunki pari vuotta sitten tiedotti etsivänsä Kuivaamoon väliaikaista vuokralaista, tartuimme tilaisuuteen heti, sanoo SWÄG ry:n puheenjohtaja Joonas Toivonen.

Elias Lahtinen
Ison tehdashallin yhtä seinustaa koristaa rivi vanhoja arcade-pelejä. Tapahtuma-aikoina ne ovat festarivieraiden käytössä.

Ison tehdashallin yhtä seinustaa koristaa rivi vanhoja arcade-pelejä. Tapahtuma-aikoina ne ovat festarivieraiden käytössä.

Valtava tehdashalli on jätetty rosoisen keskeneräiseksi. Yhdeltä seinältä löytyy rivi Reprocade Oy:n vanhoja arcade-pelejä, jotka ovat tapahtumien aikaan vieraiden käytössä tai käyttölainassa, kuten Toivonen asian ilmaisee. Suuren hallin lisäksi tilaan avautuu pian sisäskeittipuisto Kenneli, jonka taustalla häärii skeittiyhdistys Pirkanmaan Kaarikoirat ry. Vasta avattu terassi tarjoaa hienot puitteet kesätapahtumille.

–Mieltäisin tämän eniten keikkapaikkana, valtavan isona klubina. Paikka on herättänyt paljon kiinnostusta, ja kesälle on kymmenisen tapahtumaa tiedossa. Talvella täällä on esimerkiksi sirkus- ja cheerleading-ryhmien harjoituksia ja yksityistapahtumia, Toivonen sanoo.

Parhaimmillaan Kuivaamon tapahtumat ovat keränneet 850 kävijää illassa. SWÄGiin odotetaan kahden päivän aikana noin tuhatta vierasta. Tampereen uuden kulttuuritilan toiminta on vasta pääsemässä vauhtiin, kuten myös terassilla istuvan porukan ilta.

–Tänään reivataan koko yö!

Elias Lahtinen
Kuivaamo on vuokrattu SWÄG ry:lle vuoteen 2020 saakka. Puheenjohtaja Joonas Toivonen jatkaisi tapahtumajärjestämistä mielellään sen jälkeenkin.

Kuivaamo on vuokrattu SWÄG ry:lle vuoteen 2020 saakka. Puheenjohtaja Joonas Toivonen jatkaisi tapahtumajärjestämistä mielellään sen jälkeenkin.

Korjaus 17.6.2017 kello 7.28: Korjattu kuvatekstiin Joonas Toivosen nimi oikeaksi.

Hiedanrannan Kuivaamo

2000m2 kokoinen 1000 vieraan keikka- ja tapahtumahalli entisen sellutehtaan tiloissa.

Kaupunki on vuokrannut entisen teollisuusrakennuksen SWÄG ry:lle vuoteen 2020 saakka.

Avautui virallisesti marraskuussa 2017. Ensimmäinen SWÄG-festivaali järjestettiin erillisenä tapahtumana vuosi sitten.

Kesän tapahtumia: Uusi Tampere -musiikkifestivaali, Dance Off Tampere -tanssitapahtuma, Grillin'-festivaali ja Vintagemessut.

Kuivaamo on osa Hiedanrannan kehitysprojektia. Alueelle suunnitellaan jopa 25 000 asukkaan asuinaluetta.


Kommentit (2)

  • minni

    Kävin perjantaina ja todella mahtava tapahtuma, tällä hetkellä aivan ainutlaatuinen Mansessa, ihmettelin suuresti missä väki? Kannattaa tsekata!!

  • Tiina

    ”Vastaavaa ei ole Tampereella eikä varmaan koko Suomessa.” Noh, noh, noh! Mites 90-luvulla bileet mm. Aaltosen kenkätehtaalla (mm. katto oli romahtaa niskaan) ja lukuista Finlaysonilla kun molemmat kiinteistöt olivat täysin vailla käyttöä. Muistaako kukaan näitä? 😉

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio