Soini yksiselitteisesti: Perussuomalaiset eivät hyväksy taksiliikenteen vapauttamista

Pekka Lassila / arkisto
Soini yksiselitteisesti: Perussuomalaiset eivät hyväksy taksiliikenteen vapauttamista

Ulkoministeri Timo Soini (ps).

Aamulehti

Suomen liikennejärjestelyt puhuttavat päättäjiä. Yksi tuoreimmista kommentoijista on ulkoministeri Timo Soini (ps).

Hän viittaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mahdollisiin ajatuksiin yksityistää liikenneverkko ja vapauttaa taksiluvat. Hän järjestää asiasta tiedotustilaisuuden maanantaina.

- Ministereillä on oikeus kehitellä uusia ideoita. Siinä ei ole mitään pahaa. Se on jopa toivottavaa. Median tai kenenkään muunkaan ei pidä tulkita ja monistaa yksittäisen ministerin pohdintoja hallituksen kantana, muistuttaa Soini blogissaan juttuun Taksiluvista Soini sanoo yksiselitteisesti:

- Perussuomalaiset eivät hyväksy taksiliikenteen vapauttamista.

Soini jatkaa, että perussuomalaiset eivät hyväksy autoilijoiden kyyläämistä ja kyttäämistä. Kaukovarjostimet eivät kuulu demokraattiseen yhteiskuntaan.


Kommentit (8)

  • Yks vaan

    Ruotsissa lähes ja ainoastaan se Arlandan kyyti on jossain määrin edullinen Suomeen verrattuna. Yksikään helsinkiläinen taksi ei nyt eikä tulevaisuudessa tule viemään keskustasta kentälle 20€:lla. Ennemmin kannattaa olla ajamatta ellei ole täysin varma paluukyydistä kohtuullisessa ajassa. Ja sitä ei 90% varmuudella saa. Ja sittenkin toimitaan kannattavuuden alapuolella pitkässä juoksussa.

    Suomessa ei ole kallis taksi jos verrataan pohjoismaisiin napureihin, ostovoima keskipalkkaisella on huono. Tallinan keskihintoihin ja keskiansioihin verrattuna meillä taksi on jopa 30-50% halvempi.
    Meillä maksaa työvoima ja verot. Tämän tietää vuoden kauppatieteitä lukenut 20v tyttökin, mutta ei välttämättä Kauniaisissa miljoonatalossa asuva pukumies. Itse maksoin 2015 Maspalomas-kenttä kyydistä Gran Canarialla kyydistä yli 30€ ja matka on lyhyempi kuin keskusta-Helsinki Vantaa (n. 40€). En kokenut erityisen edulliseksi kun polttoainekin maksaa tuolla kymmeniä senttejä/litra vähemmän. Suomessa taas polttoaine maksaa taksin uran aikana saman verran kuin se auto.

  • Nimetön

    Eiväthän ne nykyisetkään taksimaksut ole kiveen hakattuja, vaan säädetty on ainoastaan enimmäishintoja joita saa periä. Eli ei ne nytkään estä tarjoamasta sitä kiinteähintaista kyytiä lentokentältä keskustaa kympillä…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio