Slunga-Poutsalo ei avaa Kiemungin erottamisen syitä – ”Tämä ei tullut hänelle yllätyksenä”

ATTE KAJOVA / Alma media arkisto
Slunga-Poutsalo ei avaa Kiemungin erottamisen syitä – ”Tämä ei tullut hänelle yllätyksenä”

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoo keskustelleensa asiasta Terhi Kiemungin kanssa.

Satu Peltola Aamulehti

Perussuomalaiset erottivat Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajan Terhi Kiemungin perjantaina. Erottamispäätös tehtiin perussuomalaisten puoluehallituksen kokouksessa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on vaitonainen Kiemungin erottamiseen johtaneista syistä.

- Erottamiseen päädyttiin yksimielisesti perjantaisessa kokouksessa sen jälkeen, kun puoluehallitus totesi, että on ajauduttu tilanteeseen josta ei yksinkertaisesti ollut mitään muuta ulospääsyä, Slunga-Poutsalo toteaa.

- Perussuomalaiset on puolueena erittäin pitkämielinen, joidenkin mielestä jopa liian pitkämielinen. Kiemungin asioita on käsitelty puoluehallituksessa monta kertaa ja häntä on myös ohjeistettu, Slunga-Poutsalo lisää.

Slunga-Poutsalo kertoo ettei Kiemunki ollut puoluehallituksen kokouksessa paikalla.

- Erottaminen ei tullut Kiemungille kuitenkaan yllätyksenä, sillä tällaisia asioita käsitellään aina pidemmällä aikavälillä. Ennen päätöstä hänellä on ollut myös hyvin aikaa tehdä asiasta selvityspyyntö, jonka hän on myös asianmukaisesti jättänyt, Slunga-Poutsalo kertoo.

Slunga-Poutsalo kertoo keskustelleensa asiasta Kiemungin kanssa puhelimitse lauantaina, mutta ei halua millään tavalla kommentoida käydyn keskustelun sisältöä.

- Keskustelu käytiin hyvässä hengessä. Sen enempää en lähde kahden henkilön välisiä keskusteluja kommentoimaan, Slunga-Poutsalo sanoo.

”Palautetta tullut, reaktiot ymmärrettäviä”

Tampereen perussuomalaiset lähettivät sunnuntaina tiedotteen Kiemungin erottamiseen liittyen, jossa he totesivat olevansa pöyristyneitä Kiemungin erottamisesta. Slunga-Poutsalo ei tiedä tuliko tieto Kiemungin erottamisesta yllätyksenä Tampereen perussuomalaisille.

Slunga-Poutsalon mukaan Tampereen perussuomalaisten reaktiossa ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä ja toteaa sen olevan normaalia. Palautetta ja kommentointia asiaan liittyen on riittänyt Slunga-Poutsalon mukaan myös muualta.

- Palautetta on tullut suuntaan jos toiseen ja asia nostattaa tunteita varmasti jatkossakin molempiin suuntiin. Haluan kuitenkin korostaa, että tällaiset päätökset eivät koskaan ole helppoja.

Slunga Poutsalo kertoo, että vaikka Kiemunki erotettiin puolueesta, voi hän koska tahansa jättää uuden puoluehakemuksen.

- En näe tälle mitään estettä, Slunga-Poutsalo sanoo. Terhi Kiemunki ei ole toistaiseksi vastannut Aamulehden haastattelupyyntöihin.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Entinen kannattaja

    Tulevissa kunnallis- ja eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset puolue tekee melkoisen mahalaskun, kannatusluvut tulee olemaan niin alhaiset. Itse olen äänestänyt ko puoluetta monissa kunnallis- ja eduskuntavaaleissa – luottaen vaalilupauksiinsa. Halpaan menin sillä lupaukset ovat olleet kuin veteen piirretty viiva. Kiemungin kirjoituksiin en ota kantaa, mutta toivotan onnea poliittiselle uralleen. Asia mikä on 100% varma – on se että kyseistä puoluetta en tule äänestämään ! Tällaisia terveisiä entiseltä kannattajalta/äänestäjältä.

  • förbi

    Taitaa olla persujen tarina tullut tiensä päähän?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio