Riita kanista johti rajuun pahoinpitelyyn: Pieni lapsi todisti, kun isä pahoinpiteli äitiä isänpäiväyönä

Perheen isä tuomittiin vankeuteen äidin pahoinpitelystä, uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta. Perheen pieni lapsi todisti pahoinpitelyä.

Eriika Ahopelto
Riita kanista johti rajuun pahoinpitelyyn: Pieni lapsi todisti, kun isä pahoinpiteli äitiä isänpäiväyönä

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan pirkanmaalainen mies oli pahoinpidellyt vaimoaan rajusti isänpäiväviikonloppuna.

Edith AnderssonAamulehti

Viime vuoden marraskuussa, isänpäivänä, oli pirkanmaalainen mies kuluttanut aikaansa ryypiskellen.

Miehen ja hänen vaimonsa kestoriidanaihe oli viime aikoina ollut kani, jolle perheen yhteinen lapsi miehen mukaan on ollut allerginen.

Miehen mielestä kania ei saanut pitää sisällä lapsen allergiaoireiden vuoksi.

Tästä riidasta lähti liikkeelle tapahtumasarja, jota puitiin huhtikuussa oikeudessa ja jonka vuoksi mies tuomittiin neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Lapsi heräsi kesken

Vaimo kertoi esitutkinnassa poliisille, että hän vei kotieläimille ruokaa, ja tultuaan sisälle, hän otti lasin vettä ja istui keittiön pöydän ääreen.

–Siinä se mies huusi. Jossain vaiheessa se rupes tönimään mua siinä pöydän ääressä, kertoi vaimo myöhemmin poliisille.

Tönimisen jälkeen mies alkoi pahoinpidellä vaimoa muun muassa kiskomalla hupparista, kuristamalla ja löi nyrkillä päähän, otsaan ja korvien viereen.

–Se huusi siinä, että mulle on kani tärkeämpi kuin oma lapseni.

Vaimo kertoi poliisille menneensä miestään olohuoneeseen pakoon, ja silloin heräsi perheen lapsikin. Lapsi tuli makuuhuoneesta katsomaan, mitä vanhemmat tekevät.

–Otin lapsen syliin ja sain sen nukahtamaan hetkeksi. En tiedä, mistä mies raivostui taas, kertoi vaimo.

Vaimon kertoman mukaan mies otti häntä kasvoista kiinni ja puristi poskia ja hakkasi häntä päin selkänojaa vasten.

Kun mies löi vaimoaan rajusti, perheen pieni lapsi nukkui sohvalla vieressä.

–Mies uhosi, että jos mä ilmoitan näistä poliisille, mulle käy vielä pahemmin, vaimo kertoi.

Pahoinpitelyn jälkeen vaimoa sattui leukaluuhun ja eri puolille päähän. Samoin silmien luita aristi, ja päähän sattui koko ajan.

Näin vaimo siis kertoi poliisille esitutkinnan aikana. Kun tapaus päätyi oikeuteen asti, nainen ei enää muistanut, mitä viikonloppuna tapahtui. Toisaalta hän vetosi puolisona kieltäytymisoikeuteensa.

Miehellä eri käsitys

Miehen käsitys isänpäiväviikonlopusta oli monin tavoin erilainen. Hän myönsi oikeudessa huutaneensa ja ehkä ottaneensa vaimoaan poskista kiinni. Mutta hän ei olisi omasta mielestään missään nimessä pahoinpidellyt vaimoaan, koska lapsikin oli ollut vaimon sylissä. Jos hän olisi lyönyt, olisi siitä varmasti jäänyt tuntuvasti jälkiäkin, mies kertoi.

Miehen mukaan vaimo oli esitutkinnassa liioitellut, eikä hän tietenkään ollut uhannut vaimoaan millään tavalla.

Miehen omat puheetkin muuttuivat esitutkinnasta: poliisille mies oli kertonut, että hän oli uhannut ampua kanin, ja ottanut haulikon esiin.

Avioero peruttu

Käräjäoikeus ei kuitenkaan uskonut miehen puheita, eikä vaimon muistimenetys auttanut varsinaisesti tilannetta. Syyttäjän käsityksen mukaan mies on aiemminkin pahoinpidellyt vaimoaan.

Käräjäoikeuden mukaan vaimo ei ole itse voinut päättää vaikenemisestaan, vaan häntä on siihen jollain tavalla painostettu. Käräjäoikeus piti vaimon puheita esitutkinnassa uskottavina, ja tätä tukivat myös käräjäoikeudessa kuullun naapurin kertomus ja lääkärintodistus valokuvineen. Mies oli käräjäoikeuden mukaan syyllistynyt pahoinpitelyyn, ampuma-aserikokseen ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen. Kaikki tapaukset tapahtuivat samana viikonloppuna Urjalassa.

Ampuma-aserikos sisälsi kaksi ilman ampuma-aselupaa hallussapidettyä haulikkoa, kivääriä, 131;tä haulikon patruunaa ja 11 kiväärin patruunaa.

Mies tuomittiin menettämään laittomasti hallussa pitämänsä ampuma-aseet valtiolle. Hän sai isänpäiväviikonlopun tapahtumista neljä kuukautta vankeutta.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Mies on ilmoittanut olevansa tyytymätön koko tuomioon.

Vaimo kertoi oikeudenkäynnissä, että puolisoiden asiat ovat nyt hyvin, ja aiemmin tehty avioerohakemus on tarkoitus peruuttaa.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Miten pienen kanin kävi? Selvisikö pieni? nim.eläinrakas.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio