Raju kasvu Tampereen toimeentulotukimenoissa: ”Rahaa tarvitaan lääkkeisiin ja vuokraan”

Silja Viitala
Raju kasvu Tampereen toimeentulotukimenoissa: ”Rahaa tarvitaan lääkkeisiin ja vuokraan”
Marjaana KarhunkorpiAamulehti

Tampereen kaupungin ehkäisevän toimeentulotuen menot ovat kasvaneet rajusti Kela-sotkujen takia. Viime vuoden helmikuuhun verrattaessa kasvua oli viime kuussa peräti 34,8 prosenttia.

- Tällaista kasvua ei ole nähty koskaan ennen, totesi hyvinvointijohtaja Taru Kuosmanen perjantaina.

Vertailuaikana kasvoivat myös Tampereen täydentävän toimeentulotuen menot. Niissä nousua oli 2,8 prosenttia.

Ennalta ehkäisevän toimeentulotuen menojen kasvussa näkyy Kuosmasen mukaan se karu tilanne, että kun rahat loppuvat, niin seinä tulee pystyyn.

- Rahaa on nyt tarvittu erityisesti lääkkeisiin, vuokraan ja vuokravakuuksiin. Tässä on kyse ihmisistä, jotka joutuvat elämään arjessaan jatkuvasti kädestä suuhun.

Tampereen kaupunki on Kuosmasen mukaan pystynyt palvelemaan toimeentulotuen hakijoita lakisääteisessä ajassa.

- Olen luottavainen sen suhteen, että Kela saa asiansa järjestykseen. Meillä oli alkuviikosta Helsingissä neuvottelu tästä asiasta ja tiedän, että Kela tekee kaikkensa tilanteen korjaamiseksi.


Kommentit (9)

  • Nimetön2

    Tampereella ainakin aiemmin kenties vieläkin parempi toimeentulotuen taso kuin Helsingissä. Erityiskorvauksissa voi taksikyytejä saada enemmän ja erityisvaaterahaan helpommin saada tukea Tampereella ja samoin avustajapalveluihin. Mikäli näin edelleen on mielestäni Tamperekin voisi miettiä, onko siihen enää varaa?

  • Tämäkin jo tiedettiin

    Tästäkin varoiteltiin niin Kelaa, kuin kuntia silloin kun Kela kertoi ”valmistautumisestaan” siirtoon. Mutta mitäpä sitä asiantuntijoita kuuntelemaan, jos joku toinen lupailee suuria säästöjä…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet