Pirkanmaa

Vinkki löytöpaikasta tuli yksityishenkilöltä Suomesta: Rähjäisestä autotallista löytynyt 100 000 euron luksusauto oli koeajossa kolme päivää

Viron poliisi sai vinkin varastetun Maseratin olinpaikasta Suomesta.

Põhja prefektuur
Vinkki löytöpaikasta tuli yksityishenkilöltä Suomesta: Rähjäisestä autotallista löytynyt 100 000 euron luksusauto oli koeajossa kolme päivää

Tallinnasta löytynyt varastettu auto on noin 100 000 euroa maksava Maserati Ghibli Diesel. Riippuen mallista Maserati Ghibli voi maksaa jopa noin 150 000 euroa.

Essi LehtoAamulehti

Viron poliisin viestintäpäällikkö Seiko Kuik kertoo, että Viron poliisin pohjoinen jaosto sai muutama päivä sitten suomalaisilta kollegoiltaan tiedon vinkistä, jonka mukaan Tallinnan Tondin kaupunginosassa saattaa olla 100 000 euron arvoinen varastettu Maserati. Kuikin mukaan vinkki on peräisin yksityishenkilöltä Suomesta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen vahvistaa, että Suomen poliisi välitti Viron kollegoille vinkin auton mahdollisesta olinpaikasta. Hän kertoo, että yhteistyötä ulkomaisten poliisien kanssa Suomessa hoitaa Keskusrikospoliisi, jolle poliisi välittää kansainvälisiä rikoksia koskevat vihjeet.

Kyseessä on Suomesta varastettu Maserati Ghibli -auto, josta on tehty Vantaan poliisille rikosilmoitus 5. kesäkuuta.

Hyvärinen vahvistaa, että auto haettiin koeajoon tamperelaisen autoliikkeen Vantaan toimipisteestä. Auto otettiin lainaan perjantaina 2. kesäkuuta ja jätettiin palauttamatta koeajolta 5. kesäkuuta maanantaina kello 15.

Põhja prefektuur

Kuikin mukaan poliisi onnistui valtion teknisen tarkastuksen viraston Tehnilise järelevalve ametin avulla selvittämään, missä Vantaalta varastettu auto tällä hetkellä sijaitsee.

Lopulta poliisit löysivät kalliin urheiluauton juuri Tondin kaupunginosassa sijaitsevasta vanhasta ja huonokuntoisesta autotallista 12. kesäkuuta. Tutkintakeinojen salaisuuden vuoksi Kuik ei voi kertoa, miten teknisen tarkastuksen virasto pääsi varastetun auton jäljille.

Kuik kertoo, että autolla ehdittiin ajaa Tallinnassa ja Pohjois-Virossa Harjumaan, eli Harjun maakunnan alueella. Poliisi on saanut paikallisilta ilmoituksia autosta.

Viron poliisi kertoi lauantaina Facebook-julkaisussaan, että auto varastettiin 6. kesäkuuta Tampereelta autoliikkeestä. Toisin kuin julkaisussa kerrottiin, asiakas lainasi auton tamperelaisen autoliikkeen Vantaan toimipisteestä ja jätti sen palauttamatta jo 5. kesäkuuta.

Hyvärinen kertoo, että Viron poliisi tutkii tällä hetkellä tapausta, koska auto löytyi Tallinnasta.

Tällä hetkellä Viron poliisilla ei ole rikoksessa epäiltyjä. Kuik kehottaa olemaan yhteydessä Viron poliisiin, jos joku Suomessa tietää tapauksesta jotain. Viron poliisiin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pohja@politsei.ee tai soittamalla numeroon +372 612 5400.


Lue myös nämä


Kommentit (13)

  • Nimetön

    Kyllä auton rekisterinumero tarkistetaan ihan jokakerta kun ajat rajalle. Ja siis ennen laivaan menoa. Mutta jos auto on rekisterissä ja tiedot ok. Niin ei se aiheuta mitään toimenpiteitä. Ja tämähän on ajettu heti koeajolle lähdön jälkeen laivaan.. ennen 5.6 niin ei syytä epäillä.. ja joku kirjoitti että eikö tuon hintaisia autoja syynätä… no esim. Tänään kun tulin tallinnasta suomeen… oli tällaisia 100 000 euron autoja kuten minullakin.. ainakin 15kpl. Joten ei se ole kriteeri.. olen mennyt satoja kertoja tuon välin ja aina auto on ollut hintaluokka 90000-180 000. Ei koskaan kukaan ole kyseenalaistanut tai topannut että miks menet noin kalliilla autolla yli… eikä se mielestäni mikään kriteeri olekaan…tietysti se että trafin pitäisi saada järjestelmään sellainen yhteistoiminta rajanylityksiä varten että halutessaan auton omistaja voisi laittaa täpän pohjaan sellaseen ruutuun, että tällä autolla rajanylitys ei sallittu. Helpottaisi näin tietoliikenneaikana monta varkautta… mutta se on varmaasti lain vastaista… rikollisia pitää suojella…

  • Kummo

    Itse Viroon autolla matkustavana joudun ilmoittamaan rekisteritunnuksen autosta etukäteen, joka tarkastetaan lippuluukuilla, joten miten muuten kuin sovitusti voidaan auto viedä ulos maasta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio