Puolustusministeri Niinistö: Liikekannallepanon hitaus on Suomen maanpuolustuksen Akilleen kantapää

Kimmo Penttinen
Puolustusministeri Niinistö: Liikekannallepanon hitaus on Suomen maanpuolustuksen Akilleen kantapää

Niinistö puhui lauantaina Nurmijärven reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa. Arkistokuva.

STTHelsinki

Puolustusministeri Jussi Niinistön (uv.) mukaan liikekannallepanon hitaus on Suomen puolustusjärjestelmän Akilleen kantapää. Hänestä nopeuden merkitys kävi selväksi viimeistään Venäjän Krimin valtausta seuratessa.

Niinistön mukaan Suomen puolustusratkaisu tuottaa varteenotettavan kyvyn vastata perinteiseen sotilaalliseen uhkaan, mutta sen saaminen käyttöön on hitaampaa kuin ammattiarmeijan.

Niinistö puhui lauantaina Nurmijärven reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa. Hän vakuutti, että valmiuden parantamiseksi on tehty hartiavoimin töitä.

–  Ministerin pyynnöstä oikeuskansleri antoi tulkintansa mahdollisuudesta käyttää varusmiehiä maanpuolustustehtävissä, ja ensimmäiset valmiusyksiköt ovat jo toiminnassa, hän kertoi.

Lain muutoksen vuoksi reserviläiset voidaan myös käskeä kertausharjoituksiin ilman kolmen kuukauden varoitusaikaa.


Kommentit (5)

  • Kalevi

    Liikekannallispanon porrastus on ratkaisu. Naisten asevelvollisuus on suomelle välttämätöntä. Naiset kutsuntoihin. He ovat missä tahansa tehtävissä tärkeitä. Ei kai ole järkeä kouluttaa vasta mahdollisen kriisin syttyessä naisia eritehtäviin.

  • Suomalainen

    Liikekannallepanossa isänmaan puolustajat, joita löytyy vapaaehtoisestikin satoja tuhansia, ovat valmiina laittamaan elämänsä likoon Suomen puolesta, mutta kuinka mahtaa olla eliitin laita, joka on jo valmiiksi siirtänyt varallisuutensa Suomesta, osallistumatta yhteisiin kuluihin. Saatikka nämä kulttuurinrikastuttajat, jotka muutenkin pakoilevat oman maansa puolustamista ja joista puhuminenkin aikaansaa isänmaanpuolustajan leimaamisen rasistiksi tarkoitushakuisesti. No, Suomi olisikin hetkessä oikeasti itsenäinen jos kriisin jälkeen onnistuttaisiin jotenkin näiden vihervasemmstolaisten karkurien paluu estämään. Nythän suomen itsenäisyys on myyty tyhjillä lupauksilla brysseliin ja edustaa eu:lle lähinnä riistanhoitoaluetta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio