Hallituskriisi

Nähtiinkö puoluekokouksessa natsitervehdyksiä? – PS:n jäsenen kuvaama video näyttää yleisöreaktioita Halla-ahon valitsemisen jälkeen

Nähtiinkö puoluekokouksessa natsitervehdyksiä? – PS:n jäsenen kuvaama video näyttää yleisöreaktioita Halla-ahon valitsemisen jälkeen
Jenna Keto-TokoiAamulehti

Perussuomalaisista eilen Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtynyt Tiina Elovaara arvosteli eilen Ylen A-studiossa perussuomalaisten käytöstä puoluekokouksessa. Elovaara sanoi ohjelmassa, että puoluekokouksessa nähtiin lauantaina tervehdyksiä, joita perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto ei voi hyväksyä. Elovaara viittasi tuolloin natsitervehdyksiin.

Elovaara kertoo keskiviikkona Aamulehdelle, että hän on saanut jäsenistöltä huolestuneita viestejä liittyen käsimerkkeihin, joita puoluekokouksessa nähtiin.

Ps:n jäsenen kuvaamalla videolla Jussi Halla-aho valitaan uudeksi puheenjohtajaksi.

Videolla voi nähdä jäsenien nostavan kätensä mahdollisesti natsitervehdystä muistuttavaan tervehdykseen:

 

Aamulehden kuvaajan video näyttää tilanteen eri suunnasta. Tällä videolla natsitervehdyksiä muistuttavia eleitä ei näy:

 

Elovaara sanoo, että videolta ei voi tehdä suoria johtopäätöksiä.

–En voi tietenkään väittää mitään tai mustamaalata ketään. Päinvastoin, puolue oli minunkin kotini tuolloin. Toivoisin, että huolet osoittautuisivat vääriksi, Elovaara sanoo.

Elovaara kertoo saaneensa usealta jäseneltä viestejä, joissa on ihmetelty, mistä käsimerkeissä on kysymys.

–Ilmeisesti muutama muukin on kiinnittänyt tähän asiaan huomiota.

Lukija
Kuvakaappaus videolta. On epäselvää onko kyse vain käden heilahduksesta.

Kuvakaappaus videolta. On epäselvää onko kyse vain käden heilahduksesta.

Elovaara sanoo, että kyseessä on tietysti tulkintakysymys, mutta hän haluaa nostaa asian esiin ja julkiseen keskusteluun, koska hän ja moni puolueen jäsen on ollut huolissaan asiasta.

–Koen, että tämä kysymys on nyt nostettava esiin. On hyvä, että tämä nyt keskustellaan. Jos huolet ovat vääriä, se on todella hyvä asia, Elovaara sanoo.

Lue myös:

Tiina Elovaara A-studiossa: Perussuomalaisten puoluekokouksessa "natsitervehdyksiä" – "Ehkä et Jussi ole huomannut"

Artikkelia muokattu 14.6.2017 kello 7:51: Kuva on sunnuntailta puoluekokouksesta toisin kuin artikkelissa aiemmin mainittiin.

Artikkelia muokattu 14.6.2017 kello 8.04: Lisätty Tiina Elovaaran kommentit ja video.

Artikkelia muokattu 14.6.2017 kello 8.55: Muutettu otsikkoa ja lisätty kuvakaappaus videolta.


Lue myös nämä


Kommentit (36)

  • uusi kasimerkki

    Nyt kun tiedetään että kyse oli äänestyksestä olisi syytä pyytää anteeksi Halla-Aholta.
    Tämän päivän uusi juttu on se kun Päivi Räsänen istuu Eduskunnan salissa ja on keskisormi pystyssä nenän kohdalla ! Kysymys kuuluukin ,näyttääkö hän keskisormea puhujalle ?

  • tarkkailija

    Ruskeatakkinenhan vasemalla kädellä ottaa kiinni vierustoverista ja sitten toisella kädellä alkaa viittaamaan/esittämään vierustoverille kaikkia lavan takana olevia kannatusluku näyttöjä tai kokonaisreaktiota … selkeää, katsokaa miten kämmen taipuu lopussa ja käsi kääntyy sivuun.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet