Pirkanmaa

Porissa suuroperaatio – Poliisi voi Tampereellakin sakottaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita

Porissa suuroperaatio – Poliisi voi Tampereellakin sakottaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita

Poliisi on Porissa sakottanut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä. Kuvituskuva.

Edith AnderssonAamulehti

Lounais-Suomen alueella on viikonloppuna järjestetty operaatio, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat saaneet poliisilta sakkoja.

Poliisi kävi viikonloppuna Porissa Väinön kirkolla, jossa paperittomia turvapaikanhakijoita on ollut majoitettuna ja jakoi sakkolappuja.

Teljän seurakunnasta vahvistettiin Satakunnan Kansalle, että poliisi vieraili sakottamassa asukkaita, jotka ovat olleet peloissaan.

– Paperittomat ovat nyt hyvin ahdistuneita ja peloissaan. Heillä on seinä vastassa joka puolella, Paula Ilén sanoo lehdessä.

Rikoskomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kertoo Aamulehdelle, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, jotka oleskelevat Suomessa ilman lupaa, voivat saada sakon myös Tampereella.

- Kyseessä ei sinällään ole uusi asia, sillä ilman lupadokumentteja maassa oleva saa paljastuessaan sakot, Kinnunen kertoo.

Turun seudulla on viime aikoina kirjattu kuudet sakot paperittomille laittomasta maahanolosta.

Tampereella on jopa 10 000 ulkomaalaista, ja osa ilman tarvittavia lupia. Tavallinen kuvio on, että poliisi tapaa normaaleissa työtehtävissään ihmisen, jolla ei ole maassaololupaa. Silloin hän saa sakot.

- Esimerkiksi ravintolassa voi olla häiriökäyttäytymistä, ja poliisi kutsutaan paikalle, ja siinä yhteydessä ilmenee laiton maassaolo, Kinnunen kuvailee.

Sisä-Suomen poliisin alueella ei ole ollut erityisoperaatiota, jossa olisi erityisesti koetettu bongata kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, kuten Porissa. Kinnunen ei kuitenkaan pidä mahdottomana, etteikö vastaavaa operaatiota voisi järjestää myös Tampereella.

- Kyse on pitkälti myös resursseista. Pidän operaatiota mahdollisena. Laittomasti maassa olevia on sakotettu aina ja sakotetaan vastakin.

Ulkomaalaisrikkomuksesta saa 20 päiväsakkoa. Jos ei ole tuloja, se tarkoittaa 120 euron suuruista sakkomaksua.

Kuinka todennäköisenä pidät, että tällaiset sakot maksetaan?

- Eihän ketään sakottaessa tiedä, maksaako kyseinen ihminen vai ei, joten kysymykseen on mahdoton vastata, Kinnunen toteaa.

Muokattu 22.3. kello 10.57: Tampereella ei asu 30 000 ulkomaalaista, vaan vuonna 2015 ulkomaan kansalaisia oli noin 10 000. Aamulehti pahoittelee virhettä.


Kommentit (62)

  • Nimetön

    ”Olisiko mahdollista että Helsingin Rautatientorille ja Tampereen Keskustorille pystytettäisiin telttaeirit myös asunnottomille ja erityisesti heille jotka myöhästyivät busseista. ”

    Kyllä, jos Rautatientori täyttyisi asunnottomien, maanviljelijöiden, vanhusten, syöpäsairaiden lasten, kungfu-lentäjien, NWO-teoreetikkojen ja kaikkien kuviteltavissa olevien eturyhmien telttaleireistä yleiseksi mielenosoitusareenaksi, kaupunginisät saattaisivat pohtia järjestyssääntöjä uudemman kerran.

  • Nimetön

    Olisiko mahdollista että Helsingin Rautatientorille ja Tampereen Keskustorille pystytettäisiin telttaeirit myös asunnottomille ja erityisesti heille jotka myöhästyivät busseista. Kahviaamiaisen jälkeen olisi kiva lähteä duuniin – kokemusta rikkaampana!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet