Pirkanmaa

Poliitikkoa kehuttiin estoitta Tampereen tytäryhteisön lehdessä vaalien alla – Oli itse päätoimittaja

Eriika Ahopelto
Poliitikkoa kehuttiin estoitta Tampereen tytäryhteisön lehdessä vaalien alla – Oli itse päätoimittaja

Atanas Aleksovski on Tampereen vaikutusvaltaisimpia poliitikkoja.

Tatu AiroAamulehti

Tamperelaisen poliitikon Atanas Aleksovskin (sd.) johtama Tampereen kaupungin tytäryhteisö Kotilinnasäätiö julkaisi kuntavaalien alla maaliskuussa tiedotuslehden, jossa oli näyttävä ja myönteinen artikkeli toiminnanjohtaja Aleksovskista. Sdp:n valtuustoryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittu Aleksovski sai huhtikuun kuntavaaleissa yli 1 000 ääntä ja uusi paikkansa kaupunginvaltuustossa.

Tamperelaisille jaetun tiedotuslehden painos oli 88 300 kappaletta, ja sen päätoimittaja on säätiön toiminnanjohtaja Aleksovski. Lehden ensimmäisellä aukeamalla oli Aleksovskin pääkirjoituksen lisäksi näyttävä artikkeli, joka perustui Aleksovskin kommentteihin. Aleksovski näyttäytyi artikkelissa varsin myönteisessä valossa. Lisäksi artikkelissa oli esittely Aleksovskista.

Eräässä lehden artikkelissa asukastoimikunnan jäsen kuvaa Aleksovskia näin:

–Siinä on mies paikallaan! Hänellä on pää täynnä ideoita, joita hän myös toteuttaa. Erityisen hienoa on, että hän ryhtyi heti tekemään taloista esteettömiä. Kirjavaisellekin on tulossa hissiremontti kesällä.

Lue tiedotuslehti tästä.

"Ei ollut vaalikampanjaa"

Harvoin julkaistavan lehden julkaisu juuri vaalien alla on herättänyt kysymyksen, edesauttoiko se Aleksovskin vaalikampanjaa. Aleksovski kieltää, että kyse olisi ollut vaalikampanjoinnista.

–Ei todellakaan ollut vaalikampanjaa, Aleksovski sanoo.

–Ei asialla ole mitään tekemistä vaalien kanssa.

Aleksovskin mukaansa tällainen tiedotuslehti on julkaistu joka toinen vuosi jo vuosikymmeniä, ja nyt sen julkaisu osui päällekkäin kuntavaalikampanjoinnin kanssa, koska vaaleja siirrettiin syksyltä 2016 kevääseen 2017.

Aleksovskin mukaan Kotilinnasäätiön hallitus päätti yksimielisesti lehden tekemisestä. Aleksovskin mukaan lehti on Kotilinnasäätiön markkinointia, jossa esitellään Kotilinnasäätiön toimintaa.

–Toiminnanjohtaja esittelee toimintaa lehdessä. Tämä juttu (epäily vaalikampanjoinnista) on aika kaukaa haettu, Aleksovski sanoo.

Kaksoisrooli puhuttaa

Aamulehti kertoi tänään, että poliitikkojen kaksoisroolit nousevat keskusteluun kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantai-iltana.

Valtuutettu Tarja Jokinen (sd.) aikoo esittää, että jatkossa kaupunginhallitukseen tai sen konsernijaostoon ei voitaisi valita henkilöä, joka on kaupungin tytäryhteisön johdossa.

Kaupungin tytäryhteisö Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski on varapuheenjohtajana kaupunginhallituksessa ja sen liiketoimintajaostossa (jatkossa konsernijaosto).

Tytäryhteisö

Kotilinnasäätiö on Tampereen kaupungin tytäryhteisö, eli kaupungilla on siinä määräysvalta. Toiminnanjohtajana on toiminut 1.4.2016 alkaen Atanas Aleksovski.

Kotilinnasäätiön verkkosivujen mukaan vuonna 1962 perustettu Kotilinnasäätiö edistää ja tukee eläkkeellä olevien tai muuten ikääntyneiden henkilöiden asumista. Kotilinnasäätiön asunnot ovat vuokra-asuntoja.

Verkkosivujensa mukaan Kotilinnasäätiö ei saa toimintakuluihinsa vero- tai muuta julkista tukea. Kotilinnasäätiö toimii itsekannattavuusperiaatteella.


Lue myös nämä


Kommentit (18)

  • Nimetön

    Ajattelin jo silloin kun tuli ilmoitus syksyllä että toimminnanjohtaja kiertää henkilökohtaisesti kaikki n.1700 Kotilinnasäätiön asuntoa tarkastamassa että jaahas kyllä siinä korvapuustikahvien kera muutama ääni herahtaa.Oli myös arveluttavaa että pari viikkoa ennen vaaleja postiluukusta tipahti Aleksovskin vaalimainos vaikka ovessa selvästi ettei ilmaisjakeluita,ainottakaan muuta vaalimainosta ei kyllä tullut.

  • Nimetön

    Härskiä meininkiä, mutta eipä sitä muuten poliitikoksi pääsisikään. Itseä pitää nostaa muiden yläpuolelle keinoja kaihtamatta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio