Kolumnit

Poliisilla erittäin onnistunut nopeusvalvontapäivä – Yksikään muu kansa ei sietäisi tätä

Poliisilla erittäin onnistunut nopeusvalvontapäivä – Yksikään muu kansa ei sietäisi tätä
Vesa Laitinen Aamulehti

Liikennevirta soljuu laiskasti Tampereen rantaväylällä kohti länttä. Autoja tulee tasaisena virtana tunnelista ja rampeilta. Kenelläkään ei ole kiire, tilaa on neljän kaistan leveydeltä ja turvavälit pitävät niin edessä, takana kuin sivuilla. Ahkerat työmuurahaiset ja kuntaveron maksajat siinä köröttelevät rauhallisesti kohti kotiaan ja ilta-askareitaan.

Mutta mikäs se siinä? Valkoinen pakettiauto on pysäköity salakavalasti kaupungin keskeisen valtaväylän penkereelle. En ole hyvä numeroissa enkä siten tiedä, onko tässä kohtaa valtatietä 50:n, 60:n, 70:n vai 80:n nopeusrajoitus, mutta yksikään auto ei näytä hurjastelevan tai vaarantavan liikennettä. Kuinka voisikaan, kun liikennevirta etenee tylsän tasaisesti eteenpäin eikä ohituspaikkoja ole?

Silti valkoisen pakettiauton takaikkunassa vilkkuu salamavalo kuin Viking Linen sisääntulosillalla. Ei puutu kuin että megafonista kaikuisi poliisin käskevä komento: ”Muikku!”

Muutaman päivän kuluttua todennäköisesti sadat tamperelaiset autoilijat saavat poliisilta kirjeen, joka sisältää kehotuksen kartuttaa valtion vajavaista kassaa summalla, jossa on todennäköisemmin kolme tai neljä kuin kaksi numeroa ennen pilkkua.

Suurin osa kirjeen saavista ei todennäköisesti tunne tehneensä keskiviikkona mitään rikollista. Siinä he ovat kuitenkin väärässä.

He eivät muista, että asuvat maassa, jossa ihminen ei ole kansalainen vaan viranomaisen alamainen.

Mikä muu kansa sietää vuodesta toiseen tällaista mielivaltaa?

Kirjoittaja on Aamulehden uutispäällikkö, jolla ei tällä kertaa tiettävästi ole oma lehmä ojassa.


Lue myös nämä


Kommentit (150)

  • Nimetön

    Kannatan nopeusrajoituksen nosto 80-90. Mutta se ei saa johtaa siihen, että ajetaankin 97-98. Rekat ajavat jo nykyisinkin rajoittimista piittaamatta, ei tahdo satasen vauhdissa ohi päästä, päin vastoin

  • Pauli Pieti

    Joka tienhaaraan laitettu alempi nopeus,jolloin jo 10. kerralla unohtaen ylittää sen. Esim Kuopioon ajellessa. Viimeinen pitkä pätkä 100 ja sitten 80 rajoitus tienhaaran kohdalla mäessä välähdys tolpasta. On se niin vääri trssaannuttaa liikenne valvonta kameroilla.
    Turhat ohitukseton heti poistettava! Parasta olisi sallia kaikille 90km:n nopeus ,poistaa mopoautot liikenteestä alentamalla ajokorttiikää sekä rekoille 95 km nopeuden säädin. Talvella nopeutta 10km vähemmän ja moottoritiellä nykyinen 120km riittänee turvalliseen matkaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio