Turun puukotus

Poliisihallitus ei pidä palautuskeskuksia tarpeellisina

Silja Viitala / Arkisto
Poliisihallitus ei pidä palautuskeskuksia tarpeellisina

Kuvituskuva.

STT

Poliisihallitus ei pidä palautuskeskusten perustamista tarpeellisena. Poliisihallituksen mukaan nykyisen lainsäädännön mahdollistamista palautuskeskuksista ei olisi hyötyä poliisin palautustoiminnalle.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kokoamista palautuskeskuksiin pohdittiin myös viime vuonna, eikä Poliisihallitus tuolloinkaan kannattanut keskusten perustamista.

–  Nykyisen lainsäädännön voimassa ollessa palautuskeskus ei toisi mitään uutta poliisin operatiiviseen toimintaan, sanoo poliisitarkastaja Mia Poutanen Poliisihallituksesta.

Nykyisessä järjestelmässä käytettävissä ovat vastaanottoyksikkö, josta ihmiset pääsevät liikkumaan vapaasti, sekä suljettu säilöönottoyksikkö. Näiden välimuodolle ei Poutasen mukaan ole tarvetta.

–  Ainoa tehokkaaksi katsottu turvaamistoimi pakenemisen ja pakoilemisen estämiseksi on meidän toimintamme kannalta säilöönotto.

Poutanen korostaa, että valtaosa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksista tapahtuu ilman säilöönottoa. Säilöönottoon ryhdytään vain, jos muut turvaamistoimet eivät riitä.

Muita toimia ovat ilmoittautumisvelvollisuus ja asumisvelvollisuus. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut voidaan siis velvoittaa ilmoittautumaan säännöllisesti esimerkiksi poliisille tai asumaan tietyssä paikassa.

Täydennetty 23.8. klo 15.46 Poutasen sitaateilla ja lisätiedoilla.


Kommentit (6)

 • Nimetön

  Poliisin tehtäviin kuuluu se, mitä laki määrää, nykyisten tai uusien lakien arvostelu ei kuulu tehtäviin.

 • Nimetön

  Eipä se ilmoittautumisvelvollisuus paljoa auta, kun välillä voi käydä tekemässä kolttosiaan.
  Ehdottomasti säilöön kaikki siitä hetkestä, kun ensimmäinen kielteinen päätös annetaan kouraan ja jo sitä ennen tarkempaa valvontaa. Ei ole laitaa, että hädänalaisena tänne tullaan ja sitten rampataan yökaudet kapakoissa veronmaksajien rahoilla.
  Suomalaisilla on oikeus turvalliseen kotimaahan ja siinä ei tehtäviään törkeästi laiminlyönyt poliisijärjestelmä pistä kapuloita rattaisiin.
  Jos ei meno muutu, ja joka tapauksessa, pistetään ensi vaaleissa äänet sellaisille ehdokkaille ja puolueille, että muuttuu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio