Poliisi tutki Kangasalan kivisadetta tänään, onnettomuuden syy edelleen mysteeri: "Ennen räjäytystä kaikki oli niin kuin pitikin"

Eilinen kivisade sai asukkaat tolaltaan. Asiasta on tehty ainakin yksi rikosilmoitus.

Aapo Laakso
Poliisi tutki Kangasalan kivisadetta tänään, onnettomuuden syy edelleen mysteeri: "Ennen räjäytystä kaikki oli niin kuin pitikin"

Onnettomasti päättynyt räjäytystyö tapahtui torstaina.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Kangasalalaisella Putkimiehentiellä sijaitsevan louhintatyömaan räjäytystyö aiheutti sydämentykytyksiä eilen niin lähialueen asukkaille kuin työmaan työntekijöillekin. Räjäytystyön seurauksena työmaalta lensi suuria kivenlohkareita ympäri aluetta.

–Sydän tykyttää vieläkin. Oli onni onnettomuudessa, että tässä ei käynyt kenellekään mitään, työmaalla työskennellyt mies kommentoi eilen.

Mies sanoo, että ennen räjäytystä kaikki oli niin kuin pitikin. Hän arvioi, että onnettomuus saattoi johtua siitä, että pora oli päässyt kallion sisällä kaartumaan liian lähelle pintaa.

Kivisade aiheutti kraatereita ainakin kangasalalaisen Jussi Rossin pihalle, kun kiviä ropisi talon pihamaalle ja katolle. Kivet katkaisivat myös sähköt noin 8 000 asukkaalta Kangasalla. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

Aapo Laakso
Jussi Rossin pihaan tömähti suuria kiviä. Hän asuu noin 500 metrin päässä räjäytyspaikasta.

Jussi Rossin pihaan tömähti suuria kiviä. Hän asuu noin 500 metrin päässä räjäytyspaikasta.

Poliisista kerrotaan, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Tapausta tutkittiin perjantaiaamuna alueella.

–Vaikea sanoa juuri nyt yhtään, mistä tilanne johtui, en pysty asiaa kommentoimaan. Tiedämme myöhemmin lisää, sillä poliisi on nyt paikalla tekemässä tutkimuksia, kerrotaan poliisista.

Jo eilen työmaalla ja lähialueilla kävi kiertämässä poliisi, joka selvitti tapahtunutta ja vei mukanaan tutkittavaksi kivenmurikoita.

Aamulehti ei ole toistaiseksi tavoittanut räjäytystöitä tehneen yrityksen toimitusjohtajaa kommentoimaan asiaa.

Aapo Laakso
Räjäytystöitä tehtiin Kangasalla Putkimiehentiellä.

Räjäytystöitä tehtiin Kangasalla Putkimiehentiellä.


Lue myös nämä


Kommentit (13)

 • Nimetön

  ”Ennen räjäytystä kaikki oli niin kuin pitikin”

  Vakuutuslääkäri toteaisi tähän näin
  ”Kivien lentelyllä ja räjäytyksillä ei ole todettavissa mitään yhteyttä toisiinsa, kiviä voi pudota taivaalta ilman viereisellä rakennustyömaalla tapahtuvia räjäytyksiä, tästä päätöksestä ei voi valittaa”

  ulkoistettu vakuutuslääkäri O K Terveinen Bangkok Thaimaa

 • Nimetön

  Pääkaupunkiseudulla joudutaan tekemään kallioisen maaperän vuoksi tekemään jatkuvasti räjäytystöitä – räjäytyskohde tulee peittää, ja peitetään aina sinkoilevan kivimassan estämiseksi tarkoitusta varten tehdyillä, auton renkaista tehdyllä ”kumimatoilla”.
  Kangasalalla on tainnut jäädä peitto pois.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio