Pirkanmaan Yrittäjät varoittaa huijauslaskuista – lähettäjä hakee yrittäjien yhtiötä konkurssiin

Pirkanmaan Yrittäjät varoittaa huijauslaskuista – lähettäjä hakee yrittäjien yhtiötä konkurssiin

Aamulehti otti kuvakaappauksen Pirkanmaan Yrittäjä-lehden toukokuun 2015 numerosta, jossa riitaa käsiteltiin.

Aki TaponenAamulehti

Pirkanmaan Yrittäjät kertoo saaneensa jäsenyrityksiltään ilmoituksia Opasmedia Oy:n lähettämistä huijauslaskuista. Niissä yritetään laskuttaa yrityksiä medianäkyvyydestä tai mukanaolosta erilaisissa opasjulkaisuissa, vaikka yrittäjä ei ole tehnyt asiasta mitään sopimuksia.

- Huijauslaskuja on mennyt maksuunkin, kun yrittäjä on vasta jälkikäteen ymmärtänyt tulleensa huijatuksi, sanoo Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen. Mäkinen toivoo, että huijauslaskuja saaneet yrittäjät ottaisivat yhteyttä Pirkanmaan Yrittäjiin, joka järjestönä vie asiaa eteenpäin.

Opasmedia Oy myi aiemmin alihankkijana ilmoituksia Pirkanmaan Yrittäjien lehteen. Mäkisen mukaan se jätti kuitenkin ilmoitustuloja tilittämättä lehden julkaisijalle Pirkanmaan Yrittäjät Oy:lle.

Pirkanmaan käräjäoikeus velvoitti joulukuussa Opasmedian maksamaan julkaisijayhtiölle noin 156 000 euroa.

Mäkisen mukaan Opasmedia yrittää nyt perättömiin laskuihin vedoten hakea Pirkanmaan Yrittäjät Oy:tä konkurssiin. Se on lähettänyt Pirkanmaan Yrittäjät Oy:lle ja ry:lle yhteensä yli 1,2 miljoonan euron laskut.

Opasmedia Oy:n toimitusjohtaja Mika Tuomainen kiistää, että se olisi lähettänyt huijauslaskuja.

- Olemme toimineet täällä 16 vuotta ja pisimmät asiakkuutemme ovat vuodelta 2000. Jos laskutamme jotakin, siihen on takuuvarmasti aihe. Ilmoitusehdoissamme on myös normaali 14 vuorokauden peruutusoikeus, Tuomainen sanoo.

Tuomainen kertoo tehneensä hyvää yhteistyötä Pirkanmaan Yrittäjien edellisen toimitusjohtajan Jari Jokilammen kanssa ja nostaneensa lehden mainosmyyntiä tuntuvasti.

Nykyisen toimitusjohtajan Pasi Mäkisen kanssa sukset menivät kuitenkin ristiin.

- Mäkinen laittoi meille konkurssiuhkaisen saatavahakemuksen saatavista, jotka on meiltä ylilaskutettu.

Tuomaisen mukaan Yrittäjien edellisen toimitusjohtajan kanssa oli sovittu, että Opasmedia pitää Pirkanmaan Yrittäjiä ja Yrittäjä-lehteä näkyvissä Opasmedian nettimedioissa kuten Tampereen ja muiden kaupunkien kaupunkioppaissa.

- Sovittiin, että se hyvitetään, kun me ostamme tilaa Yrittäjä-lehdestä, Tuomainen sanoo.

Lisäksi Pirkanmaan Yrittäjät Oy on Tuomaisen mukaan Opasmedialle velkaa myös yrittäjäjärjestön uusille jäsenille myönnetyistä 50 prosentin ilmoitusalennuksista. Tämä asia selvisi Tuomaisen mukaan vasta tarkastuksissa.

Opasmedia on lähettänyt saatavistaan Pirkanmaan Yrittäjät Oy:lle laskun, jonka loppusumma viivästyskorkoineen on noin 620 000 euroa. Yhtä suuri lasku on lähetty myös yrittäjäjärjestölle sen saamasta medianäkyvyydestä.

Tuomaisen mukaan Opasmedia ja Pirkanmaan Yrittäjät Oy sopivat viime vuonna, että ne vetivät pois toisistaan tekemänsä konkurssihakemukset. Maanantaina Opasmedia haki Pirkanmaan Yrittäjät Oy:tä uudelleen konkurssiin.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Opasmedian talouslukuja katsoessa ymmärtää kyllä epätoivoiset keinot. Ei sillä ole enää mitään hävittävää. Nurkkaan ajettuna kuolemaisillaan se puree kaikkea liikkuvaa.

  • Digimarkkinointi

    Klo 8:44 tulleeseen kommenttiin haluan vastata. Kirjoittaja kysyy ”mitä hyötyä edes on hakupalveluista nykyään?”. Kovin hämmentävä ajatus, että nyt kun sähköiset hakupalvelut ovat tekniikan puolesta mahdollisia, niitä ei tarvita. Kirjoittaja taitaa olla näitä henkilöitä, joiden mukaan ”kyllä sen yrityksen kaikki tietää, on ne sinne ennenkin löytäneet”. Tällainen ajattelu on hyvin haitallista suomalaisten yritysten kehitykselle. Kauppalehti kirjoitti tällä viikolla, miten Ruotsi ja muu maailma on Suomea edellä digitaalisessa markkinoinnissa. Käytämme alle puolet rahaa digimarkkibointiin verrattuna Ruotsiin, 1/4 verrattuna Britteihin.

    Ja kannattaa muuten kokeilla miten helppoa on hakea esim. liikenteessä pnroa kännykällä Googlen kautta firman kotisivuilta. Ei tätä päivää.

    Itse olen saanut esim. Fonectalta hyvää palvelua omaan yritykseeni.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio