Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajalle 1000 euroa lisää kuukausipalkkaa – puolet hallituksesta vastusti korotusta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt korottaa kahden johtajan palkkoja. Tampereen yliopistollisen sairaalan johtajan palkka nousee yli 1 000 euroa kuukaudessa.

Alma Median arkisto
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajalle 1000 euroa lisää kuukausipalkkaa – puolet hallituksesta vastusti korotusta

Johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltusen (vas.) ja Pshp:n ja Taysin johtajan Rauno Ihalaisen kuukausipalkat nousevat syyskuussa.

Taneli KoponenAamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp:n) ja Tampereen yliopistollisen sairaalan johtajan Rauno Ihalaisen kuukausipalkka nousee syksyllä 1 038 euroa. Asiasta päätti maanantaina Pshp:n hallitus. Ihalaisen uusi palkka on 1. syyskuuta alkaen 14 017 euroa kuukaudessa.

Myös johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltusen kuukausipalkkaa nostetaan 913 euroa syksyllä. Korotuksen myötä Hiltusen kuukausipalkka on 12 325 euroa.

Kaksi äänestystä

Palkankorotuksia perusteltiin hallitukselle muun muassa sillä, että edellisen kerran johtajien kokonaispalkat on määritelty hallituksen päätöksellä vuonna 2011. Sen jälkeen palkat ovat nousseet ainoastaan virkaehtosopimusten mukaisilla yleiskorotuksilla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus joutui äänestämään palkankorotuksista kahdesti. Ensin äänestettiin siitä, palautetaanko palkankorotusasiaa valmisteluun. Äänet jakautuivat tasan 5–5, joten puheenjohtajan ääni ratkaisi asian etenemisen. Samoin kävi äänestyksessä varsinaisista palkankorotuksista.

Palkankorotuksia kannattivat puheenjohtaja Ilpo Sirniö (sd.), Pekka Järvinen (sd.), Tuula Petäkoski-Hult (sd.), Sinikka Torkkola (vas.) sekä Olga Haapa-aho (vihr.). Palkankorotusten hylkäämisen puolesta äänestivät Armi Kärki (ps.), Tuukka Liuha (kesk.), Peter Löfberg (rkp), Elina Sirén (kok) sekä Tarja Soukko (kok.).


Lue myös nämä


Kommentit (67)

  • Nimetön

    Ojakankaan kommentin jälkeen ei ole ihme, että oikeisto työväen puolueena saa demareiden kannatuksen. Ryvettynyr ay-liike omien etuje asialla ja selittelyn mestareita.

  • Aki Ojakangas

    Tästä palkantarkistuksesta eniten hyötyvät verotuksen kautta kuntalaiset

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio