Perussuomalaiset komppaa kokoomusta: vahvat oluet ruokakauppoihin

Ossi Ahola
Perussuomalaiset komppaa kokoomusta: vahvat oluet ruokakauppoihin

Pitäisikö vahvat oluet tuoda marketin hyllylle? Sitä mieltä ovat perussuomalaiset ja kokoomus. Kuvituskuva.

STT, Aamulehti

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mukaan vahvat oluet, siiderit ja lonkerot olisivat tervetulleita vähittäiskauppojen hyllyille.

Ryhmä sallisi myös alkoholin myynnin kaupoissa kello 7–23 välisenä aikana. Alkoholin ravintolamyynnin arvonlisäveron ryhmä laskisi 14 prosenttiin. Pienpanimoille se sallisi ulosmyyntioikeuden samoin edellytyksin kuin vähittäiskaupalle.

Puolue sallisi myös alkoholin vientiin liittyvän mainonnan ja markkinoinnin sekä kotimaisten yrittäjien verkkokaupan ulkomaille. Puolue luopuisi päivittäistavarakaupan valmistustaparajoitteesta, eli myös muuten kuin käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynti tulisi sallia vähittäiskaupoissa

Linjauksista äänestettiin tänään perussuomalaiseen eduskuntaryhmässä. Pentti Oinonen ja Vesa-Matti Saarakkala jättivät asiasta eriävän mielipiteen.

Myös kokoomus nosti saman asian pöydälle kaksi päivää sitten. Puolueen mielestä myös viinien myynnistä ruokakaupoissa pitäisi keskustella.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä keskusteli alkoholilain uudistuksen ensimmäisestä lakiluonnoksesta tiistaina. Päivittäistavarakauppaa koskevia kevennyksiä esityksessä ei kokoomuksen mielestä juuri ole.

Kokoomuksen kansanedustajan Harri Jaskarin mukaan kyse on eurooppalaisen alkoholipolitiikan esiinnoususta.

- Joko Suomessa pikkuhiljaa päästäisiin eurooppalaiseen tyyliin ja irti siitä, että alkoholi on meillä edelleen tabu, Jaskari sanoi.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio