Perheen valvontakameraan tallentui outo näky Lempäälässä: Tavallisennäköinen nainen kurkistelee ikkunoista ja varastaa terassilta tavaraa

Nainen kävi myös naapuritaloissa. Siellä hän tunkeutui sisälle lasitetulle terassille, vaikka talonväki oli kotona.

Juha Alén
Perheen valvontakameraan tallentui outo näky Lempäälässä: Tavallisennäköinen nainen kurkistelee ikkunoista ja varastaa terassilta tavaraa

Lempääläläisen perheen kameravalvontajärjestelmään tallentui terasseilta varastelevasta naisesta videotallennetta kymmenen minuutin ajalta.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Lempääläläisen Juha Alénin perheellä oli tänään lauantaina ikävä paluu Rodoksen reissulta. Heidän talonsa pihalta ja myös heidän kahden naapurinsa pihoilta ja terasseilta oli käyty varastamassa tavaraa matkan aikana.

Juha Alén meni välittömästi katsomaan, olisiko talon kameravalvontajärjestelmään tallentunut tapauksesta jotakin. Siellä odotti yllätys: ihan tavallisenoloinen nainen oli kierrellyt viime tiistain ja keskiviikon välisenä yönä heidän pihallaan, käynyt talon terasseilla, kurkistanut ikkunoista sisään ja varastanut mukaansa lyhtyjä ja kukka-asetelmia.

Naisella oli skotlanninpaimenkoiraa muistuttava koira mukanaan.

–Tallenteesta näkyy, että nainen tuli etuterassille kolme eri kertaa eikä häiriintynyt yhtään, kun varaston liiketunnistimella toimiva valo syttyi. Takaterassilta hän kurkisteli olohuoneen ikkunasta sisään, Alén hämmästelee.

–Terasseillamme oli kynttilöitä ja lyhtyjä arvokkaampaakin tavaraa, mutta nainen oli selvästikin hakemassa vain terassitavaroista täydennystä itselleen. Ei siis myyntiin, vaan ryöstöreissulla itselleen.

Naapuritalossa nainen oli mennyt sisään lasitetulle terassille ja vienyt sieltä vilttejä ja kukkia. Näin siitä huolimatta, että talon väki nukkui sisällä talossa.

Kolmannesta naapurista nainen vei muun muassa lyhtyjä. Tässäkin talossa oltiin kotona.

Normaalinnäköinen, suomalainen nainen

Nainen tuli Alénin talon pihalle yöllä kello 2.07 ja lähti pois kello 2.17. Hän viipyi pihalla siis 10 minuuttia. Alénilla on hänestä videomateriaalia yhteensä 10 minuutin ajalta kolmessa eri kamerassa. Videolla näkyvät myös naisen kasvot.

Alén arvioi naisen 40 –45-vuotiaaksi.

–Hän on ihan normaalinnäköinen, suomalainen nainen, ei mikään laitapuolen kulkija.

Koska naisella oli koira mukanaan, Alén on vakuuttunut, että nainen oli liikkeellä kävellen ja on siis jostakin läheltä.

–Meillä ei ole tapana ilmoitella matkoistamme missään, joten nainen on todennäköisesti seurannut taloamme ja huomannut, että toinen autoista oli useita päiviä pois.

Alén on tehnyt naisesta ilmoituksen poliisille.

"Miten yöllinen hiippailija selitetään lapsille?"

Juha Alén toteaa, että pahinta naisen toiminnassa ei suinkaan ole muutaman kymmenen euron arvoisten tavaroiden menetys, vaan se, miten perheen lapsille selitetään, että joku on hiippaillut kotipihalla yöllä.

–Se tässä on isoin asia. On kummallista, ettei kunnioiteta kotirauhaa.

Alén toivookin, että naisella olisi sen verran omaatuntoa, että hän ymmärtäisi hävetä toimintaansa.

–Jättäisi edes kirjeen postilaatikkoon, että "sori, tuli vähän hölmöiltyä".

Tapaus ei ollut Alénin perheelle edes ensimmäinen. Pari vuotta sitten Juha Alénin vaimo havahtui perheen silloisessa kodissa, nykyisen talon lähellä Lempäälässä yöllä siihen, että joku liikkui pihalla.

–Pariskunta oli jo kantamassa lastemme polkupyöriä pois, kun keskeytin heidät.

Tapahtuma tuntui Juha Alénin vaimosta niin loukkaavalta, että perhe muutti pian uuteen kotiin.


Kommentit (18)

  • Toisaalla

    Myös muualla maassa havaittu vuosia samanlaista toimintaa puutarhoissa, tonteilla, hautausmailla. Kukkia, jopa tekokukkia, tuijia ruukuissa, pensaita, omenoita, marjoja varastettu ja niiden puidenkin oksia katkottu, riivitty sekä muidenkin puiden, koko kuusiaita tuhottu, raja suolattu ja kuusentaimia varastettu, katkottu, jopa koko mansikkamaa hävinnyt poissa ollessa. Lamppuja ym. potkittu rikki, juuria puista katkottu, suolattu, ehkä kasveja, puunoksia, juuria myrkytetty jäljistä päätellen, runkoja ainakin vaurioitettu, tontin rajoja suurennettu, polttopuita ym. varastettu.

  • Affe

    Kameroista, tallentava tai ei, ei tarvi ilmoitella kenellekään mitään mikäli ne kuvaa kotirauhan piiriin kuuluvaa aluetta, kuten sisällä kodissa tai omaa pihaa. Naapurin pihaan tai yleisille alueille kamera ei saa osoittaa ja jos kamera tallentaa myös ääntä niin vieraat äänetkään ei saa kuulua/tallentua.
    Ja jotta nimetön tietäjä ei katso aiheelliseksi alkaa asiasta vänkäämään niin tässä: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/useinkysyttya/kameravalvonta.html

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio