Pauli Kiuru esittää ratkaisua kovan onnen viinalakiin - "Näin kukaan ei menettäisi kasvojaan"

Kiurun mukaan lainvalmistelu pitää nyt jakaa kahteen osaan.

Tomi Vuokola
Pauli Kiuru esittää ratkaisua kovan onnen viinalakiin - "Näin kukaan ei menettäisi kasvojaan"

Pauli Kiurulla on ratkaisuehdotus kiistaan alkoholilain uudistuksesta.

Anita SimolaAamulehti

Kovan onnen alkoholilaki on kaatumassa, kun hallituspuolueiden eduskuntaryhmät eivät päässeet sopuun lain uudistamisesta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) totesi lakonisesti, että tämä olisi tässä. Laki ei ole menossa hallituksen ratkaistavaksi.

Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) näkee pattitilanteeseen ratkaisun. Hänen mukaansa lainvalmistelu pitää nyt jakaa kahteen osaan.’

–Olisi järkevää, että ne lain kohdat, joista olemme yhtä mieltä, vietäisiin eteenpäin. Ratkaisumallin toinen osa käsiteltäisiin myöhemmin, mutta kuitenkin tällä vaalikaudella. Annettaisiin pölyn hiukan laskea ja katsottaisiin asiaa rauhassa.

Mallin toinen osa käsittää ne uudistukset, joista ollaan eri mieltä. Limuviinojen tuonti ruokakauppaan sekä vahvojen oluiden ja lonkeroiden salliminen ovat jakaneet kansanedustajien mielipiteitä alusta lähtien.

Kiuru sanoo, että lainuudistus on saanut suuremmat mittasuhteet kuin mistä todellisuudessa on kysymys.

–Jos hanke kaatuu kokonaan, se ei ole eduksi hallitusyhteistyölle. Tässä kahtiajaon mallissa kukaan ei menettäisi kasvojaan ja päästäisiin eteenpäin. Olemmehan päässeet yksimielisyyteen monista uudistuksista, muun muassa sääntelyn purkamisesta, Alkon hallintoneuvostossa vaikuttava Kiuru toteaa.


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Ihmettelen sitä kun jotkut perustelee uudistusta sillä että Viron tuonti vähenee kun ruokakaupasta saa nelosolutta ja limuviinoja.Ei vähene jos hinnat ei tipu ja jos taas aletaan myymään halvemmalla niin se lisää kulutusta vuorenvarmasti ja sitä myötä haittoja.En vastusta uudistusta vaikka minulle se on se ja sama tehdäänkö vai ei,saan sen minkä tarvitsen Alkosta ilman suurta vaivaa.

  • Jaakko Tuominen

    Alkoholilain uudistuksessa on kyse marginaalisesta 0,8 prosenttiyksikön muutoksesta ruokakaupoissa – joissa ON JO limun makuisia alkoholijuomia – myytävien alkoholijuomien maksimivahvuuteen.
    97 % Euroopan unionin yli 500 miljoonasta kansalaisesta ei tarvitse LAINKAAN valtion alkoholin vähittäismyyntimonopolia alkoholihaittojen ehkäisemiseksi – eivätkä tarvitsisi suomalaisetkaan. 🙂

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio