Pam odottaa Sipilän täsmennyksiä – Selin ei ennakoi ratkaisuja

Mauri Ratilainen
Pam odottaa Sipilän täsmennyksiä – Selin ei ennakoi ratkaisuja

PAM:n Ann Selin SAK:n hallituksen kokouksessa.

Kirsi Turkki

Palvelualojen ammattiliiton, Pamin puheenjohtaja Ann Selin sanoo, että SAK:n hallituksen yksimielinen päätös hyväksyä periaatteet Suomen palkkamallista ei vielä muuta Pamin linjauksia. Selinin mukaan liitto odottaa nyt pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen konkreettisia vastauksia lisäleikkauksiin ja ostovoiman turvaamiseen veronkevennyksillä. Vain hallituksen selkeät vastaukset voivat saada Pamin hyväksynnän kilpailukykysopimukselle.

- Nyt jäädään odottamaan, miten hallitus täsmentää pääministeri Sipilän eilistä ilmoitusta, että kannanotto tyydyttää sinänsä hallitusta. Sitten kun nähdään konkreettisimpia asioita, joilla hallitus tulee ulos, niin katsotaan, onko meillä ensi torstaina mahdollisuus miettiä tätä uudelleen, Selin sanoi SAK:n hallituksen kokouksen jälkeen.

Selinin mukaan mielipiteet sopimuksen hyväksymisestä jakautuvat Pamissa ja palautetta tulee molempiin suuntiin.

- Tilannetta pitää tyynesti katsoa torstaihin asti.

Selin piti hyvinä kaikkia liikahduksia, jotka antavat tilanteeseen uutta informaatiota, mutta ei halunnut arvioida oman liittonsa hallituksen kantaa.

- En halua millään tavoin ennakoida torstain päätöstä.

Hallitus on tähän mennessä luvannut arvioida veronkevennysvaraa vasta kesäkuussa. Selinin mukaan aikaisempi arvio olisi nyt parempi.

- Jospa hallitus voisi arvioida aikaisemmin, niin siitä saattaisi olla etua, Selin totesi.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly uskoo, että hallitus antaa vastauksensa keskusjärjestöjen linjaukseen hyvin nopeasti.

- Nyt on tärkeää, että hallitus sai näkymän, miten me ajatellaan 2017 eteenpäin ja minkä tekijöiden perusteella tullaan linjaamaan isoa kuvaa.

Työmarkkinajärjestöt sopivat torstai-iltana, että palkankorotusvaran määrittelevät jatkossa kilpailualttiit alat, työllisyys, tuottavuus ja julkisen talouden tasapaino.

- Malli on vielä avoin, mutta isot pääperiaatteet linjattu.

Suomen mallin yksityiskohdista sovitaan, kun kilpailukykysopimus on valmistunut. Valmisteluun on aikaa puolitoista vuotta aikaa.


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Onpa Selin heikoilla kun kaikki pitää kysyä järjestöjohtajalta ja muilta kommunisteilta.

  • Nimetön

    PAM ja AKT ulos SAK:sta! Kun yhteisesti jotain sovitaan, sitä noudattaa kaikki! Ei tosta sooloilusta tule mitään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio