Päiväkodin potkimiskohu: Opettajaa kuultiin tänään – ”Lapsella näkynyt psyykkisiä seurauksia”

Pekka Lassila / Aamulehden arkisto
Päiväkodin potkimiskohu: Opettajaa kuultiin tänään – ”Lapsella näkynyt psyykkisiä seurauksia”

Porin kaupunki harkitsee työnjohdollisia toimenpiteitä sekä työssäjaksamisen tukemista. Kuvituskuva.

Alma Media

Porin kaupungin sivistysjohtaja Jari Leinonen korjaa julkisuudessa esiintyneitä tietoja porilaisessa päiväkodissa viime viikon tiistaina sattuneesta epäasiallisesta kasvatustilanteesta.

Porin sivistyskeskuksen johto on kuullut tapahtumassa osallisena ollutta lastentarhanopettajaa tänään. Myös lapsen kotiin on oltu yhteydessä.

Leinonen kertoo, että tapahtumat saivat alkunsa päiväkodissa käynnissä olleen leikkituokion aikana, jossa leikittiin muun muassa Karhu nukkuu -leikkiä.

– Lopuksi ringin keskelle asettui lapsi, jonka opettaja halusi kokevan, millaista on olla jalalla tönimisen kohteena. Lastentarhanopettajan mukaan kyseessä ei ollut potkiminen, mutta hän myöntää, että kasvatuskeinona käytettynä tällainen jalalla töniminen ei ole hyväksyttävää. Opettaja myöntää menetelleensä väärin ja harkitsemattomasti. Havahduttuaan tähän hän myös keskeytti leikin.

Leinosen mukaan lapsi ei kokenut tilanteessa fyysistä väkivaltaa.

– Sen sijaan psyykkisiä seurauksia on näkynyt muun muassa itkeskelynä kotona ja asian muistelemisena.

Opettaja on pyytänyt tapahtunutta lapselta ja vanhemmilta anteeksi ja myös lapsi on asian huomioinut.

- Koti oli asiasta syystäkin vihainen ja odottaa asiassa sivistystoimen toimenpiteitä, Leinonen toteaa.

Porin kaupunki harkitsee työnjohdollisia toimenpiteitä sekä työssäjaksamisen tukemista. Tapahtumasta seuraava sanktio ratkaistaan tämänpäiväisen kuulemistilanteen jälkeen.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Tarinahan ei kerro mitä lapsi on tehnyt toisille lapsille aikaisemmin. Onko puhutteluista huolimatta potkinut toisia lapsia? Ja hoitaja yritti esimerkillään näytää ,miltä jalalla töniminen tuntuu.
    Kyllä vanhemmat hyvin nopeasti syylistävät hoitohenkilökunnan , kun oma kasvatus on jäännyt puolitiehen.

  • Nimetön

    Näinhän sitä opetetaan koulukiusaamisen alkeet. Lievästi sanoen toiminta lähtenyt lapasesta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet