Aulis AlataloAamulehti, Virrat

Virtolaiset taajaman peruskoululaiset ja esikoululaiset saavat uuden yhtenäiskoulun. Valtuusto päätti yleisön taputtamana, että Virrat keskittyy uuden kampuksen rakentamiseen.

Kehittämispäällikkö Heidi Tanhua ja Rantatien alakoulun rehtori Heikki Kangasluoma saivat lopullisesti valtuutetut koulutyöryhmän kannalle: uusi yhtenäiskoulu on Virroille kokonaisuutena edullisin vaihtoehto. Erillisen yläkoulun rakentaminen homeen tuhoaman tilalle ja Rantatien alakoulun korjaus väistötiloineen olisivat maksaneet noin 19 miljoonaa euroa. Kokonaan uuden hintalappu on kalustettuna 20–22,5 miljoonaa.

Tanhuan ja valtuustoryhmien mukaan Virtain imago, koulun terveellisyys ja turvallisuus painoivat vaa’an uuden puolelle, velkamäärän kasvusta huolimatta. Velkakulujen takia Virtain veroprosenttiin tulee 1–1,25 prosentin paine. Nyt se on 20,75.

Kangasluoma huomauttaa, että täysin peruskorjattuna vanha Rantatie olisi tarvinnut noin miljoonan euron laajennuksen pienryhmätiloja varten, sekä uutta kalustoa: kokonaiskuluissa eroa on vähän. Hän vakuutti, että kanavat ja läpiviennit sekä lattiareunat tiivistettynä, vauriokohdat kunnostettuna, ja ilmastointi remontoituna nykyinen kivikoulu on turvallinen vähintään väistöajat. 300 000 euroa väliaikaisremonttiin riittänee. Virrat varasi urakkaan miljoona euroa, mahdollisten yllätysten takia.

Lukio ja ammattioppilaitos Tredu jatkavat yhdessä, mutta lukio saa yhtenäiskouluun rakennettavasta monitoimisalista tilat ylioppilaskokeille ja muille tapahtumille. Päätöstä valmistellut, iso työryhmä ehdottaa yhtenäiskoulua Rantatien opinahjon viereen.

Yläkoululaiset jatkavat useissa tilapäisissä opetustiloissa jopa syksyyn 2021, mutta alakoululaisille Rantatien koulu säilyy rakentamisajan väistötilana, turvalliseksi remontoituna.


Kommentit (3)

  • Hirrestä

    Tehkää hirrestä. Tulee hyvä – ja terveellinen talo.

  • Nimetön

    Eli ala- ja yläkoulun rehtorien virat lakkautetaan ja laitetaan avoimeen hakuun uusi yhtenäiskoulun rehtorin toimi. Hieno juttu 😊

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet