Onko neuvottelutulos sittenkään yksimielinen: "Emme ole sitoutuneet vielä mihinkään"

Aamulehden arkisto
Onko neuvottelutulos sittenkään yksimielinen: "Emme ole sitoutuneet vielä mihinkään"

Vasemmistoliiton Mikko Aaltonen ja vihreiden Jaakko Mustakallio kertovat, että ryhmät pohtivat pormestariohjelmaa vielä.

Sari TorvinenAamulehti

Vasemmistoliitto ja vihreät eivät ole vielä varauksetta pormestariehdokas Lauri Lylyn (sd.) ohjelmassa mukana. Lyly kertoi Twitterissä sekä Facebookin julkisessa päivityksessä, että pormestariohjelmasta on saavutettu yksimielinen neuvottelutulos kaikkien ryhmien kesken. Aamulehti ei tavoittanut illalla Lylyä kommentoimaan tulosta.

Sekä vihreiden että vasemmistoliiton valtuustoryhmät käyvät asiaa vielä viikonloppuna läpi. Neuvotteluissa mukana olevat jättävät varsinaisen tiedottamisen Lylylle, mutta avaavat vähän oman puolueensa tilannetta.

Vihreiden Jaakko Mustakallio painottaa, että neuvottelut jatkuvat maanantaina ja vihreiden ryhmä käy asiaa läpi viikonloppuna.

Mustakallio haluaa ensin kuulla, mitä Lyly on tiedottanut, eikä halua lähteä sitä suomentamaan tai kiistämään.

–Puolue ei ole vielä sitoutunut mihinkään, hän kuitenkin painottaa.

–Jumppaa on käyty, mutta paljon on vielä tehtävää. Tosi iso neuvottelurupeama on vielä edessä, hän toppuuttelee.

Luottamuselinten paikkajaot on vihreille nyt yksi tärkeä neuvottelukohde. Paikkajakoneuvotteluissa ratkeaa miten hallituksen, lautakuntien, konsernien ynnä muiden luottamuselinten paikat jaetaan eri puolueille.

–Haluamme, että vaalien tulosta kunnioitetaan. Mielestämme valtuuston voimasuhteet tulee näkyä kaikissa luottamuselimissä.

–Pormestariohjelman sisältöpuoli on yksi asia. Mihin ryhmä voi sitoutua. En voi siitä kertoa, sillä neuvottelemme sisällöstä vielä.

Onko vihreillä ketään tiettyä tahoa, jota ette haluaisi samaan ohjelmaan?

–Ei ole. Asiat merkitsevät, Mustakallio sanoo.

Vasemmistoliitto miettii leikkausten ja panosten suhdetta

Vasemmistoliiton Mikko Aaltonen sanoo, että puolueen valtuustoryhmä miettii koulutukseen ja työllisyyteen liittyvien kehitystavoitteiden ja leikkausten suhdetta.

–Ohjelma on nyt tehty ja meidänkin kädenjälki siinä näkyy. Kaikkea ei saatu mitä haluttiin. Vasemmistoliiton ryhmä päättää näkyykö meidän tavoitteemme nyt sitten tarpeeksi. Päätämme sunnuntai-iltaan mennessä tai viimeistään maanantaiaamuna meillä on asia käsiteltynä, Aaltonen kertoo.

Aaltonen korostaa, että pormestariohjelma sisältää paljon hyvää muun muassa koulutukseen liittyen.

–Samalla tavoitellaan voimakasta talouden kuria. Pidämme molempia tavoitteita hyvinä, mutta ovatko ne balanssissa. Onko realistista tavoitella voimakkaasti näitä molempia..

–Meillä ei sinänsä ole mitään kynnyskysymystä, emmekä ole asettaneet ultimatumia. Ryhmä päättää viikonlopun aikana.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Joo 😀 Vihreet ja vasemmistolaiset ihan varmasti luopuvat vallasta vapaaehtoisesti!

    Painakaa vaan päälle kookoomuslaiset! Saatte enemmän kuin mitä vaaditte!

  • Nimetön

    Koalitioon ei ole järkeä lähteä puolueena, jos siitä ei hyödy mitenkään paikkajaoissa. Lyly tuntuu olevan hieman kujalla, missä umpikujassa Aleksovskin vetämät paikkaneuvottelut ovat. Aika setävoittoinen ryhmä tulossa valtaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio