Olisiko taas aika teroittaa moottorisahan terä? Näin se onnistuu

Moottorisahan terän voi teroittaa myös itse. Näillä neuvoilla onnistut.

Emilia Kangasluoma / Aamulehden arkisto
Olisiko taas aika teroittaa moottorisahan terä? Näin se onnistuu

Moottorisahan terän voi teroittaa itse.

Satumaari VenteläAamulehti

Moottorisahan terä kaipaa ajoittaista huoltoa. Homma hoituu alan liikkeissä, mutta näppärä huoltaa työvälinettä itse.

Metsuri Jani Virta opastaa vuonna 2010 kuvatulla klassikkovideolla vaihe vaiheelta, kuinka moottorisahan teroitus tapahtuu:

 

Video on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2010.


Kommentit (10)

  • Jaaskra

    Testaa viilattua sahaa mutta ei saamaa jonka oli juuri viilannut.

  • Nimetön

    Itse olen viilannut, mutta terä ei ole tullut uuden veroiseen kuntoon, kun olen ilman opastusta tehnyt. Naapurissa kävi puunkaataja pihapuita vähentämässä ja oli kuulemma joka puun jälkeen teroittanut sahansa. Saa niitä tunteja ainakin tuolla tavalla kerrytettyä muutaman puun kanssa. Eri asia tietysti on, jos eteen tulee puuhun hakattu naula tai aidan jäänteenä puun sisään jäänyt rautalanka, joka tylsyttää terän oikeasti.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio