Oikaisu: Sairaudesta ei parane myönteisellä ajattelulla

Aamulehti

Aamulehti julkaisi lauantaina 2.4.2016 kello 21 jutun, jonka otsikko oli "Tohtorikaksoset väittävät: parantumattomasta sairaudesta voi parantua". Sama juttu ilmestyi painetussa Aamulehdessä sunnuntaina 3.4.2016 suunnilleen samansisältöisenä otsikolla "Parantumattomasta voi parantua".

Jutussa muun muassa esitettiin ajatus, että ajatuksen voimalla on mahdollista parantua mistä tahansa sairaudesta tai että myönteisellä ajattelulla voi parantua, vaikka lääkäri olisi antanut vain tunteja elinaikaa. Tällaiset väitteet ovat huuhaata.

Jutussa haastatellut veljekset esiteltiin "tohtoreiksi", mutta he eivät ole lääketieteen asiantuntijoita. He ovat kauppatieteiden tohtoreita.


Kommentit (32)

  • Myönteinen Ajattelu

    Onhan myönteisellä ajattelulla myönteistä merkitystä myös terveydessä! Vastaavasti kielteisellä ajattelulla kielteisiä vaikutuksia!

    Eikö ole tutkittu?

  • Anu Pekkarinen

    Elämä on mysteeri, jonka koko potentiaalin ihminen yhtenä eläinlajina galaksissa voi vain avoimen mielen avulla ottaa vastaan. Tätä potentiaalia kohti veljekset ohjasivat kuulijoita hyvinkin mallikkaasti tarjoten mahdollisuuden päästää irti ehdollistumasta, esimerkiksi uhrimentaliteetista, joka voi tiedostamattomalla tasolla jättää ihmisen passiivisen sairastajan rooliin. Rajoittavat uskomukset ja ajatusmallit vaativat parantuakseen ajatusta syvemmälle tasolle antautumista kehossa, esimerkiksi meditaation avulla; myös tähän saatiin tilaisuudessa toimiva esimerkki. Kiitos, että myös Aamulehti on rohkeasti tuonut esille tärkeän, kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävän aiheen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio