Oikaiseva juttu solidaarisuusverosta: Vaikutus kansanedustajien nettotuloihin on arviolta 85 euroa

Riina NevalainenAamulehti

Aamulehdessä julkaistussa jutussa oli laskettu väärin solidaarisuusverorajan muutoksen vaikutus kansanedustajien nettotuloihin.

Hyvätuloisten verotukseen vaikuttavaa ylimääräistä veroa eli niin sanottua solidaarisuusveroa maksetaan siitä verotettavasta tulon osasta, joka ylittää solidaarisuusveron alarajan.

Solidaarisuusvero tarkoittaa kahden prosentin ylimääräistä veroa, jonka on tänä vuonna joutunut maksamaan tuloista, jotka ylittävät 73 100 euroa.

Ensi vuodeksi solidaarisuusveron alarajaa ollaan nostamassa takaisin 90 000 euroon, jossa se oli ennen vuotta 2016.

Kansanedustajat kuuluvat tuloiltaan joukkoon, joka hyötyy solidaarisuusveron rajan nostosta. Muutoksen vaikutus kansanedustajien nettotuloihin ei kuitenkaan ole 1600–1700 euroa, vaan huomattavasti pienempi. Vanhat kansanedustajat hyötyvät noin 85 euroa vuodessa.

Solidaarisuusveron osuus lasketaan verotettavasta tulosta, siis siitä summasta, joka jää jäljelle erilaisten vähennysten jälkeen.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Kolikon toinen puoli

    Tuloerojen vähentäminen on tasa-arvoa vain jos samalla vähennetään työeroja.

    Nyt ’solidaarisuuden’ nimessä samanpalkkaisten ihmisten välillä otetaan ahkeralta ja annetaan laiskalle.

  • Nimetön

    Onko meillä koskaan aiemmin ollut näin ymmärtämättömiä, omien ja kaltaistensa parempituloisten etuja ajavia päättäjiä? Jotka eivät tajua sitä, että miten tiukoilla osa tavallisista työntekijöistä on? Vai onko niin, että eivät yksinkertaisesti vaan välitä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio