Linnan juhlat

Nyhtökauran keksijä: Kiitos kasviproteiinin menestyksestä kuuluu suomalaisille

Nyhtökauran keksijä: Kiitos kasviproteiinin menestyksestä kuuluu suomalaisille

Nyhtökauran keksijät Maija Itkonen ja Reetta Kivelä.

STT

Nyhtökauraninnovaation takana olevan Maija Itkosen mielestä nyhtökauran päätyminen presidentin pöytään itsenäisyyspäivänä kulminoi kaiken vuoden aikana tapahtuneen. Hänen mukaansa kiitos nyhtökauran menestyksestä kuuluu kuitenkin suomalaisille.

- Suomalaiset tämän tekivät. Kyse ei ole mistään kovasti suunnitellusta markkinointistrategiasta, vaan suomalaiset ovat tarttuneet tähän ilmiöön ihan valtavasti, Itkonen iloitsi.

Hänen puolisonsa, kirjailija Juha Itkonen oli myös tyytyväinen vaimonsa saavutuksiin. Hänen mukaansa nyhtökaurasta ei puhuta vain missään Helsinki-kuplassa, vaan tuote kiinnostaa koko maassa.

Nyhtökauran toinen innovaattori Reetta Kivelä kertoi, että tuotteen tuotanto on kasvanut vuodessa hurjasti.

- Vielä jokin aika sitten meillä oli vain viisi työntekijää, nyt jo kolmekymmentäviisi. Ensi vuonna laitetaan isot tehtaat pystyyn, hän lupasi.

Lue täältä kaikki Aamulehden jutut Linnan juhlista


Kommentit (1)

  • hoo

    Jesh! Tämä on maailmanlaajuisesti kova juttu. Vaikka oma vatsani jostain syystä reagoi tähän tuotteeseen ikävästi, sillä voi silti olla maailman lihatuotannolle ja sitä myötä kasvihuoneilmiölle vastaus annettavana.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet