Pirkanmaa

Nuorilta hengenvaarallista ilkivaltaa Pirkanmaalla – Pitkä vankeus voi uhata

Kimmo Penttinen
Nuorilta hengenvaarallista ilkivaltaa Pirkanmaalla – Pitkä vankeus voi uhata

Kuvituskuva.

Tiina VuorimäkiAamulehti

Akaan Viialassa on ollut useita vaaratilanteita rautatieasemalla. Vaaraa rautatieliikenteelle on aiheutettu myös Lempäälässä.

Poliisille on ilmoitettu useista tapauksista, joissa nuoret ovat aiheuttaneet vaaraa muun muassa menemällä vaarallisen lähelle junia. Nuoret ovat menneen aivat rautatieaseman laiturin reunalle, kun juna lähestyy asemaa kovaa vauhtia. Osa on ollut laiturilla jopa mopolla. Ne junat, jotka eivät pysähdy Viialassa ajavat aseman ohi noin 200 kilometrin tuntivauhtia.

- Nuoret eivät taida ymmärtää, kuinka vaarallisesta asiasta on kyse, sanoo viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko Sisä-Suomen poliisista.

Poliisille on ilmoitettu Akaassa myös tapauksista, joissa rautatiekiskoille on laitettu esineitä. Ne voivat vaarantaa junaliikennettä ja myöhästyttää junia, jos juna täytyy pysäyttää ja tarkistaa. Pahimmillaan radalla olevat esineet voivat vahingoittaa vakavasti raideliikennettä ja matkustajia.

Rautatieasemalla on ollut useita vaaratilanteita Akaan Viialassa, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Rautatieasemalla on ollut useita vaaratilanteita Akaan Viialassa, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

- Olemme lisänneet valvontaa rautatieasemalla ja rautateiden läheisyydessä ja pyydämme vanhempia keskustelemaan asiasta nuorten kanssa, jotta asian vakavuus ymmärretään, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Myös Lempäälässä, Hakkarissa rautatielle ja kiskojen läheisyyteen on asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita ja postilaatikoiden teline.

- Kyse ei ole vain yhdestä ja kahdesta tapauksesta, vaan tapauksia sekä Lempäälässä että Akaan Viialassa on useita, sanoo Juurakko-Vesikko.

Poliisi tutkii raideliikenteen haittaamista ja vahingoittamista tapauksesta riippuen liikenteen häirintänä tai liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Rikosoikeudellisena seurauksena voi olla vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen. Lisäksi seurauksena voi olla isoja vahingonkorvauksia.

Viialassa sattuneista tapauksista poliisilla on käynnissä tutkinta liikennetuhotyön yrityksestä muun maussa 23. maaliskuuta ja 5. huhtikuuta. Lempäälässä tapahtuneita rikoksia tutkitaan toistaiseksi varkauksina ja vahingontekoina.

Jos tiedät, kuka on vaarantanut raideliikennettä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai soittaa Valkeakosken poliisiasemalle numeroon 0295 445 877 (ma-su klo 8-16).


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Saa niistä kotonakin kertoa.

  • Nimetön

    Jos ilkivaltaa on ollut ko pitempään, asiasta olisi ollut hyvä jo aiemmin kirjoittaa lehdissä ja käydä puhumassa myös kouluissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio