Niinistö löi kovan syytöksen päin Juha Sipilän näköä: ”Ei saa valehdella!”

Kuvakaappaus videolta
Niinistö löi kovan syytöksen päin Juha Sipilän näköä: ”Ei saa valehdella!”

Ville Niinistö kritisoi Juha Sipilän hallitusta kovin sanoin puheenjohtajatentissä Tampereella

Tuukka VälimäkiAamulehti

Hallituksen leikkaukset nostivat kovaa keskustelua puoluejohtajien vaalitentissä Tampereen Koskikeskuksessa lauantaina. Aamulehden ja Ylen järjestämässä tentissä vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö syytti pääministeri Juha Sipilää (kesk.) suorasukaisesti valehtelusta. Katso koko sananvaihto videolta:

 

Pääministeri Juha Sipilä totesi, että hallituksen tavoitteena on ollut taata kunnille mahdollisuudet peruskouluun, varhaiskasvatukseen, elinvoiman rakentamiseen ja kaavoitukseen.

– Sieltä ei nyt ole vähennetty. Ja kuntatalous on kehittynyt erittäin positiivisesti, Sipilä sanoi.

– Sieltähän te just leikkaatte! Uskomatonta, Niinistö huudahti Sipilän päälle.

– Ei saa valehdella! Valehtelu on rumaa. Tuo on väärin, Niinistö jatkoi.

Omassa puheenvuorossaan Niinistö perusteli väitettään tarkemmin. Myös Antti Rinne (sdp.) ripitti Sipilää:

– Juha, kun kerroit äsken, että koulutus on ykkösasia, niin te leikkaatte yli 200 miljoonaa välillisesti toisen asteen koulutuksesta, joka on keskeinen väline huolehtia siitä, että nuoret eivät syrjäydy. Te leikkaatte järkyttävän paljon sieltä rahaa, se on kunnilta pois, Rinne tylytti.

Voit katsoa koko kiihkeän sananvaihdon yllä olevalta videolta.


Lue myös nämä


Kommentit (9)

 • Nimetön

  Otsikko on harhaanjohtava; voisiko sitä muuttaa? Kun otsikossa sanotaan, että Niinistö teki jotain ja sitten Sipilä mainitaan etunimellä ja sukunimellä, niin itsestään selvästi ihmiset ajattelevat Niinistöllä tarkoitettavan presidentti Niinistöä.

  Joten voisiko muuttaa muotoon: ”Ville Niinistö löi…”

 • NIMETÖN

  onko nykyisen hallituksen kaikki toimet edes vielä menneet käytäntöön.
  Eletäänkö edellisen hallituksen toimenpiteiden vaikutuksia nyt todeksi.

  Ei kaikki meillä niin huonosti ole. Aina naristaan kaikesta! Homekouluongelmien kanssa eletään pitkin Suomea, se on todellinen ongelma oppilaille ja työntekijöille. Rakennuttajille ja rakentamisen valvojille sanktioita tulisi langettaa. Ei kai tämän hallituksen niskaan voi koulujen sisäilmaongelmia laittaa, vaikka oppositio niin haluaisikin.

  Kauniisti puhuttiin tässäkin vaalikeskustelussa sivistyksestä, koulusta kasvattajana. Mitä kouluja muutamat näistä puheenjohtajista ovat käyneet. Päällepuhumista, keskeyttämistä ja uhoamista. ”Siellä meidän iskä nyt keskustelee.” Sorry, mutta loppuun asti ei vain jaksanut kuunnella!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio