Linnan juhlat

Näyttelijä Jonna Järnefelt juhli ilman rintaliivejä – Nyt muodissa ovat ihonmyötäiset asut

Näyttelijä Jonna Järnefelt juhli ilman rintaliivejä – Nyt muodissa ovat ihonmyötäiset asut
Edith AnderssonAamulehti

Linnan juhlissa oli näkyvissä ilmiö, jossa naiset ovat panostaneet juhlapukeutumiseen, mutta unohtaneet sen, mitä ei näy päälle päin.

Esimerkiksi kuvankaunis Jonna Järnefelt juhli ilman rintaliivejä.

- Hänen tyylinsä oli muuten todella trendikäs. Hän oli upea, hillitty, hallittu kokonaisuus kampausta myöten. Mutta rintaliivit puuttuivat aivan selkeästi, suunnittelija Marika Mansikkamäki toteaa.

Aikuiseksi naiseksi Järnefelt on myös aivan uskomattomassa kunnossa.

Rintaliivien puuttuminen oli kuitenkin silmiinpistävää, mutta ei hänen asussaan niitä olisi voinut laittaakaan.

- Alusvaatteet ovat todella tärkeät. Nyt on muodissa läpinäkyvät materiaalit. Pitää tarkkaan miettiä, miten saa ryhdikkään ja tukevan pohjan puvun alle ilman muotoilevia alusvaatteita.

Hyvät sukkahousut, pukuun ommeltavat kupit, ja muutama selfie voivat auttaa.

Selfien ottaminen auttaa myös huomaamaan, mikäli juhlavaatteen alta pilkottaa liian kiristävien alusvaatteiden jättämä raja.

- Paljettikangas kertaa kaikki laaksot ja kukkulat.

Liian pieniä alusvaatteita kuulsi myös Linnan juhlien naisten juhlapukujen alta.

Näyttelijä Jonna Järnefeltin puvun laskeutuva kangas paljasti kaiken.

Näyttelijä Jonna Järnefeltin puvun laskeutuva kangas paljasti kaiken.

Muokkaus 7.12. kello 14.18 poistettu otsikosta ja jutusta arvottava sana. Aamulehti haluaa korostaa, että jokaisella on oikeus vartaloonsa ja pukeutumistyyliinsä. Juttu käsittelee sitä, kuinka alusvaatteilla voi korostaa kaunista pukua.

Aamulehti pahoittelee aiempaa sanavalintaa.


Lue myös nämä


Kommentit (128)

 • Nimetön

  ”Sinultakin taitaa puuttua kyky erottaa ulkonäkö pukeutumistavasta?
  Uskomatonta ei, vaan monesti todettua on, että mauttomuudella asiassa kuin asiassa riittää puolustajia fanaattisuuteen asti.
  Minkähän näköinen olisikaan sellaisten ihmisten hallitsema Suomi?”

  En ole niinkään varma: Juhliin tulee pukeutua etiketin mukaan. Tässä tapauksessa iltapukuun. Se kuuluu käytöstapoihin. Jos arvelee, että joku on poikennut etiketistä tai pitää hänen asuaan jostain muusta syystä ”mauttomana”, ei ole mitään syytä käyttäytyä niin fanaattisesti ja huonosti, että arvostelee tätä julkisesti.
  Pukeutumisessa mauttomuus on makuasia, etiketti ei. Etiketin voi aina tarkistaa. Siihen on kirjalliset ohjeet. Henkilöön menevä arvostelu on aina sekä mautonta että täysin sivistymätöntä. Rakentavaan sivistyneeseen käytökseen ei valitettavasti ole mitään pikaohjeita. Minkälainen olisi Suomi, jossa kaikki käyttäytyisivät sivistymättömästi?

 • KYLLÄ ITSEKRITIIKIN PUUTETTA AINA SAA ARVOSTELLA

  ”Uskomatonta, että joku kehtaa kirjoittaa ja jotkut kehtaavat julkaista artikkelin, jossa arvostellaan yksittäisen ihmisen ulkonäköä.”

  Sinultakin taitaa puuttua kyky erottaa ulkonäkö pukeutumistavasta?
  Uskomatonta ei, vaan monesti todettua on, että mauttomuudella asiassa kuin asiassa riittää puolustajia fanaattisuuteen asti.
  Minkähän näköinen olisikaan sellaisten ihmisten hallitsema Suomi?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio