Pirkanmaa

"Näimme tänään korkean tason johtajuutta" – kokoomus, demarit ja Tapu Lylyn ohjelmassa täysillä mukana

Ainakin kokoomus, sosiaalidemokraatit ja Tampereen puolesta kertovat olevansa sitoutuneita perjantai-iltana syntyneeseen neuvottelutulokseen.

Aamulehden arkisto
"Näimme tänään korkean tason johtajuutta" – kokoomus, demarit ja Tapu Lylyn ohjelmassa täysillä mukana

Kokoomuksen Aleksi Jäntti ja sdp:n Atanas Aleksovski kertovat, että ryhmät ovat sitoutuneet perjantaina syntyneeseen neuvottelutulokseen.

Emilia TykkiAamulehti

Tampereen valtuustoryhmät istuivat perjantaina sdp:n pormestariehdokkaan Lauri Lylyn johdolla lähes seitsemän tuntia neuvottelemassa pormestariohjelmasta. Kello 17.42 Lyly tviittasi neuvottelujen olevan ohi.

"Kynnyskysymyksiä ei noussut esiin"

Lylyn on tarkoitus julkistaa pormestariohjelmansa tiistaina. Heti perjantaisen kokouksen jälkeen demarit, kokoomus ja Tampereen puolesta kertoivat olevansa mukana Lylyn ohjelmassa.

–Valtuustoryhmämme käsitteli linjauksia eilen pitkään, ohjelma oli jo silloin siinä mallissa, ettei kynnyskysymyksiä noussut esiin. Joitakin sanamuotoja tahdoimme tarkentaa tai muuttaa, mutta muuten kaikki oli ok. Kaikki ohjelmassa olevat linjaukset ovat sellaisia, jotka voimme allekirjoittaa, Tampereen kokoomuksen puheenjohtaja Aleksi Jäntti kertoi perjantai-iltana neuvottelujen jälkeen.

Jäntti huomauttaa, että alkuviikosta edessä ovat paikkajakoneuvottelut.

–Niidenkään suhteen ei kaiherra mikään.

Myös sosiaalidemokraattien kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovski on neuvottelujen jälkeen hyvillä mielin. Hänen mukaansa perjantain neuvotteluissa katsottiin läpi joitain lisäyksiä ja sanamuotoja.

–Laitoimme pisteet ja sanat kuntoon. Sdp:n osalta muutoksia ei tule enää muutoksia tai lisätoiveita.

"Helppo olla mukana"

Myös Tampereen puolesta -ryhmän Veikko Vallin vahvistaa, että ryhmä on sitoutunut perjantaina syntyneeseen neuvottelutulokseen.

–Tapun ryhmä on valmis allekirjoittamaan. On hienoa, että ohjelmaa on rakennettu talouden ja työllisyyden kautta, sellaisissa linjauksissa on helppo olla mukana. Sanotaanko niin, että lupaavalta näyttää.

Jäntti, Aleksovski ja Vallin kehuvat neuvotteluja onnistuneiksi ja hyvässä hengessä käydyiksi.

–Lyly vaikuttaa todella hyvältä pormestarilta, hänen tyylinsä on leppoisa, mutta sopivasti tiukka. Näimme tänään neuvotteluissa korkean tason johtajuutta, Veikko Vallin sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Entä asiat?

    Henkilöt osaavat käydä kauppaa. Entä itse asiat. Mikä on ratikan kohtalo? Yli varojen eläminen? Velkantuminen? Palvelut?

  • Nimetön

    Hienoa, jos vain on totta!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio