Pirkanmaa

Mystinen kiusanteko Tampereella: Jo toisen poliitikon postit hävisivät Poste restanteen

ERIIKA AHOPELTO/Aamulehden arkisto
Mystinen kiusanteko Tampereella: Jo toisen poliitikon postit hävisivät Poste restanteen

Seppo Salminen alkoi ihmetellä, miksi aikakauslehdet eivät tule kotiin.

Anu Leena KoskinenAamulehti

Erikoinen kiusanteko jatkuu Tampereella. Nyt myös toisen kokeneen poliitikon postit hävisivät oudosti.

Selvittelyssä paljastui, että konkaripoliitikko Seppo Salmisen (sd) postit oli käännetty Poste restanteen.

Poste restante tarkoittaa palvelua, jossa postit noudetaan postitoimistosta.

Aamulehti kertoi aiemmin, kuinka kaupunginvaltuutettu Irene Roivaisen (vihr) postit hävisivät.

Seppo Salminen alkoi ihmetellä, miksi aikakauslehdet Suomen Kuvalehti ja Demokraatti eivät tule hänelle kotiin.

- Soitin kaksi kertaa Demokraattiin ja sanoin, että pankaa nyt se lehti tulemaan, kun olen maksanut siitä.

Toisella kertaa Demokraatista otettiin yhteyttä Postiin. Sieltä kerrottiin, että Salmisen postit on siirretty Poste restanteen.

Sinne oli lopulta mennyt yhteensä viiden viikon postit.

- Sinne oli ohjautunut laskuja, kirjeitä ja yksi surunvalitteluadressikin, joka minua oli pyydetty viemään perille, Salminen kertoo.

Muutos tehty Tampereen keskustassa

Joku tuntematon oli tehnyt osoitteenmuutoksen 13. lokakuuta Postissa paikan päällä. Muutos on tehty postinumerossa 33100 eli Tampereen keskustassa.

Sekä Salminen että Roivainen ovat tehneet ilmoituksen poliisille, joka tutkii asiaa.

Vielä ei ole tietoa, onko kiusanteon takana sama henkilö.

Salminen kertoo miettineensä Roivaisen kanssa, miksi juuri heidän postinsa on käännetty. Molemmat ovat Tampereen kaupunginvaltuuston entisiä puheenjohtajia, mutta eri puolueista.

- Ratikka ei ainakaan voi olla syynä, sillä Irene oli ratikan puolesta ja minä vastaan. Onko meidät napattu sattumanvaraisesti, kun on haluttu tehdä kiusaa? Vai onko tätä tehty muillekin poliitikoille, mutta he eivät kerro siitä?

Salminen tarkisti, ettei verotoimistoon ja maistraattiin oltu tehty osoitteenmuutosta. Lauantai-iltana paljastui kuitenkin, että verkon numerohaussa hänen osoitteensa on yhä Poste restante.

Aamulehden arkisto
Puhelinhaussa Salmisen osoite on yhä Poste restante.

Puhelinhaussa Salmisen osoite on yhä Poste restante.

Kantelu tekeillä

Seppo Salminen ihmettelee suuresti, että osoitteenmuutoksen voi tehdä ilman tunnistamista.

Postin kääntäminen uuteen osoitteeseen ilman, että itse saaja on siitä tietoinen, on mahdollista, kertoi Postin riskinhallinta- ja turvallisuusjohtaja Markku Rajamäki aiemmin Aamulehdessä.

Osoitteenmuutoksen voi tehdä verkossa sekä kirjallisesti lomakkeella. Verkossa tehtävä osoitteenmuutos vaatii tunnistautumisen, jonka voi tehdä esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Lomakkeella postin kääntäminen onnistuu periaatteessa väärentämällä allekirjoitus.

Salminen ja Roivainen ovat tekemässä kantelua asiasta oikeusasiamiehelle.

- Lähtökohta on, että osoitteenmuutosta tehdessä pitäisi todistaa henkilöllisyys samalla tavalla kuin jos valtakirjalla hakee Postista pakettia.


Lue myös nämä


Kommentit (17)

  • Nimetön

    Tämä postivirkailija pitäisi ottaa puhutteluun. Nyt olisi postin korkea aika herätä ja tehdä kunnon säännöt, ettei tällaisia pitäisi jatkossa tulla. Ei voi olla niin vaikea asia kysyä henkilöllisyystoistusta. Vähän sankitioita ko virkailijalle.

  • Nimetön

    Toisen henkilön puhelinliittymänkin voi sulkea kuka vain, samoin luotto- ja pankkikortit voi kuolettaa. Riittää, kun ilmoittaa ne kadonneeksi/varastetuksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet