Muumimuseo satsaa nyt Kiinaan – "Jos vain pikkiriikkinen osa kiinnostuu muumeista, kävijöitä tulee jo miljoona"

Tampereen Muumimuseossakin esitteet ja muut materiaalit käännetään syksyn aikana myös kiinaksi.

Emil Bobyrev
Muumimuseo satsaa nyt Kiinaan – "Jos vain pikkiriikkinen osa kiinnostuu muumeista, kävijöitä tulee jo miljoona"

Muumimuseon avajaisissa riitti väkeä kesäkuussa.

Vanessa Valkama

Muumit ovat kiinnostaneet jo vuosikymmeniä Aasiassa, ja varsinkin Japanista on käynyt paljon matkailijoita sekä Naantalin Muumimaailmassa että Tampereen Muumimuseossa.

Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen uskoo, että lähivuosina kiinalaisten osuus kävijöistä kasvaa. Tämän eteen on myös tehty töitä.

Muumimaailma mainosti muumeja ensimmäisen kerran Kiinassa viime keväänä Visit Finlandin järjestämällä markkinointimatkalla.

–Meillä on täällä Etelä-Suomessakin mahdollisuus saada osamme niistä kävijöistä, joita Kiinasta virtaa Lappiin, Koskinen toteaa.

Matkailu Kiinasta Suomeen on kasvanut parin viime vuoden aikana räjähdysmäisesti. Vuonna 2016 kiinalaisia matkailijoita tuli Suomeen 35 prosenttia edellisvuotta enemmän. Vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon kasvu on ollut noin 70 prosenttia.

Myös Tampereen Muumimuseo odottaa kiinalaisia

Kiinalaisten kävijöiden lisääntymiseen valmistaudutaan myös Tampereella maailman ainoassa Muumimuseossa. Esitteet ja muut materiaalit ovat löytyneet jo pitkään japaniksi, mutta syksyn aikana ne käännetään myös kiinaksi.

Kiinalaisfanien määrän kasvusta museolle vinkkasi Moomin Characters, joka omistaa muumihahmojen tekijänoikeudet.

–Sieltä on suoraan sanottu meille, että kannattaa nyt kääntää kaikki materiaalit kiinaksi, koska kävijöitä alkaa tulla ja runsaasti, museonjohtaja Taina Myllyharju kertoo.

–Kiinassa on porukkaa niin paljon, että jos vain pikkiriikkinen osa kiinnostuu muumeista, kävijöitä tulee jo miljoona.

Suosion kasvu Kiinassa liittyy Myllyharjun mielestä maan länsimaalaistumiseen.

–Kiinalaisiin näyttävät vetoavan vähän samanlaiset asiat kuin japanilaisiinkin, eli tietyt hahmot ja pitkä kuvallinen perinne. Myös arvot, joita kiinalaiset arvostavat suomalaisissa, näkyvät muumien tarinoissa, miljöössä ja maisemassa.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Milloin tuo uskomattomaksi paisunut muumhössötys loppuu? Miksi muumimuseolle ei haettu rauhassa muuta paikkaa kuin Tampere-talo? Esim. johonkin entiseen tehdaskiinteistöön olisi voitu suunnitella ja rakentaa vaikka minkälainen lapsille/perheille sopiva Muumimaailma, vaikka muumiseikkailumaailma, ravintola, hotelli ym.? Nyt on pelättävissä, että muuta Tampere-talon tarjontaa supistetaan, jotta kylkäisenä tullutta muumimuseota voidaan ylläpitää. Vaikka pääsyliput ovatkin kalliit, niistä saaduilla tuloilla on vain pieni merkitys.
    On aika utopistista luulla, että pelkkä Muumimuseo tulisi vetämään Tampereelle ja Tampere- taloon valtavia kävijämääriä Suomesta saati muista maailman kolkista, uutuudenviehätyksen hävittyä.
    Toivottavasti Tampere Filharmonian soittajien ei tarvitse pukeutua muumihahmoiksi, eikä Tuhto-ravintolassa aleta tarjota muuminlihapyöryköitä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio