Pirkanmaa

Muumikirjasto ja myymälä avautuvat Tampere-taloon – Lukukirjastossa muumikirjoja yli 20 eri kielellä

Tampere-talo
Muumikirjasto ja myymälä avautuvat Tampere-taloon – Lukukirjastossa muumikirjoja yli 20 eri kielellä

Tampere-talon uuden myymälän tuotteita ovat Muumi-aiheiset kirjat ja lelut, Tampere-aiheiset tuotteet ja Suomi-design sekä Tampere Filharmonian levyt.

Anne VälinoroAamulehti

Tampere-talon uusi myymälä aukeaa ensi tiistaina ja samalla Talvipuutarhassa avautuu Muumimuseon suunnittelusta ja rakentamisesta kertova Making of Muumimuseo -näyttely.

Marraskuun ensimmäisellä viikolla avautuu myös Muumimuseon oma lukukirjasto. Juhlan kunniaksi talo tarjoaa asiakkailleen kakkukahvit kello 9–12.

1.11. alkaa myös talon kevään konserttien lipunmyynti.

Uusi myymälä, Tampere-talo Shop myy etupäässä Muumimuseon näyttelyyn liittyvää tavaraa, Tove Janssonin kirjoittamia ja kuvittamia muumikirjoja, Tampere-aiheisia tuotteita ja klassikkobrändejä sekä suomalaisten muotoilijoiden käsintehtyjä tuotteita. Myynnissä on myös Tampere Filharmonian tuotteita ja levyjä.

Taina
Uuden muumimuseon tekemisestä kertovaan Talvipuutarhan näyttelyyn tulee 12 laatikkoa, jotka paljastavat palasia muumikirjoista ja uudesta Muumilaaksosta.

Uuden muumimuseon tekemisestä kertovaan Talvipuutarhan näyttelyyn tulee 12 laatikkoa, jotka paljastavat palasia muumikirjoista ja uudesta Muumilaaksosta.

Talvipuutarhan Making of Muumimuseo -näyttely kertoo Muumimuseon tarinan ja Tampere-talossa ensi kesänä avattavan uuden museon tekemisestä. Näyttely on avoinna 8.5.2017 saakka. Tampereen taidemuseossa vielä sijaitseva Muumilaakso sulkeutuu 30.10.2016.

Näyttelyssä on 12 laatikkoa Tove Janssonin kirjoittamien ja kuvittamien 12 muumikirjan mukaisesti. Kukin laatikko kertoo oman tarinansa Muumimuseon historiasta, kokoelmasta, muumikirjoista ja uuden museon tekijöistä.

Uusi lukukirjasto

Muumimuseon oma lukukirjasto avautuu marraskuun ensimmäisen viikon kuluessa. Sieltä löytyy muumikirjoja yli 20 eri kielellä sekä Tove Janssonista kertovia teoksia.

Keväästä 2017 alkaen muumien elämään voi uppoutua myös äänikirjoina. Kirjastoon voi poiketa milloin vain Tampere-talon ollessa auki. Kirjoja ei lainata. Myymälään tulee myyntiin valikoima muumikirjoja.

Tampere-talo avasi jo viime keväänä kolme uutta tapahtuma- ja kokoustilaa. Myymälän, näyttelyn ja lukukirjaston jälkeen talo uudistaa kahvila-ravintolapalvelut yhdessä Royal Ravintoloiden kanssa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio