Pirkanmaa

Moni kaupunkilainen haluaisi säilyttää Hiedanrannan historiallisen tehdasalueen

ILKKA LAITINEN
Moni kaupunkilainen haluaisi säilyttää Hiedanrannan historiallisen tehdasalueen

Tampereen Hiedanrannan alueella on tehdastilojen lisäksi kartano ja muista historiallisia rakennuksia.

Raili RothAamulehti

Hiedanrannan uuden kaupunginosan ideakilpailun kaikki 39 ehdotusta tulevat esille Tampereen keskustaan, Frenckellin vanhaan lehtilukusaliin. Kaupunki on tuonut ehdotukset esille yleisön toiveesta lehtilukusaliin tiistaiksi ja keskiviikoksi 15. ja 16. marraskuuta.

Yli 100 vastaajaa antoi kaupungille palautetta verkkolomakkeella yksittäisistä töistä ja yleisesti alueen suunnittelusta. Moni toivoi historiallisen tehdasalueen säilyttämistä.

Kaupunkilaiset kiinnittivät huomiota liikenneratkaisuihin, yleisiin puistoalueisiin, rannan rakentamiseen ja Näsijärven täyttöihin. Yleisö myös äänesti suosikkiaan. Ideakilpailun sääntöjen mukaisesti yleisöäänestyksen tuloksia tai yksittäisten ehdotusten saamia palautteita ei kerrota julkisuuteen, vaan ne viedään tiedoksi tuomaristolle.

- Kilpailutöiden julkistaminen jo ennen tuomaristotyöskentelyä on harvinaista. Se osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Ehdotuksia on katsottu verkossa ajoittain jopa ruuhkaksi asti. Avoin tekemisen tapa toimii. Kaupunginosa on saanut paljon huomiota, vaikka suunnittelu on vasta alkuvaiheessa, kertoo Kiinteistötoimen kehityspäällikkö Reijo Väliharju.

Vielä voit antaa palautetta

Kirjallista palautetta voi antaa vielä Kirjastonpuistossa sijaitsevan vanhan lehtilukusalin näyttelyn yhteydessä. Ideakilpailun töitä pääsee katsomaan tiistaina 15.11. ja keskiviikkona 16.11. klo 10.30–19.30.

Tuomaristo antaa ratkaisunsa tammikuussa 2017. Päätöksissä kuunnellaan yleisöpalautteiden lisäksi eri alojen asiantuntijoita.

Alueen kehittämistä ohjataan tulevina vuosina kilpailun tuloksena syntyvän aineiston pohjalta. Suunnittelualueelle tavoitellaan noin 20 000–25 000 asukasta sekä noin 10 000 eri alojen työpaikkaa.

Kilpailun jälkeen edetään varsinaiseen maankäytön suunnitteluun. Parhaat ehdotukset tulevat esille Hiedanrantaan ensi vuoden alkupuolella.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Aamulehdellejuttuvinkki

    Ehkä Aamulehden kannattaisi tehdä kunnon juttu Lielahden tehdashistoriaan liittyvistä museorakennuksista. Birger Federleyn kädenjälki kunniaan!

  • Veronmaksaja eikä tukiobjekti.

    T:reen keskustassa on riittävästi kaikenlaisia käymiskohteita ja ajanviettoon sopivaa tarjontaa. Tästä alueesta pitää rakentaa asuntoja niille, jotka haluavat ja voivat maksaa asumisen keskustassa. Vihervassareilla on ihan riittävästi tilaa muuallakin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio