Mikael Jungner: Tyhmä kansa haluaa 100 kansanedustajaa, vaikka 300 olisi parempi

Jenni Gästgivar
Mikael Jungner: Tyhmä kansa haluaa 100 kansanedustajaa, vaikka 300 olisi parempi

Mikael Jungner pohti Facebookissa, miksi suomalaiset niin tiuhaan vaativat kansanedustajien määrän puolittamista.

Edith AnderssonAamulehti

Sdp:n entinen kansanedustaja ja puoluesihteeri, nykyinen toimitusjohtaja Mikael Jungner pohti perjantai-iltana julkisessa päivityksessään Facebookissa, miksi ihmeessä suomalaiset toistuvasti tahtovat puolittaa kansanedustajien määrän sataan.

- Kansa haluaa puolittaa kansanedustajien määrän sataan, että säästyisi muutama kymmenen miljoonaa euroa, Jungner kirjoittaa.

Jungnerin mielestä tämä ei kuitenkaan olisi järkevää.

- Onpa tyhmä kansa. Tekee hallaa itselleen pikkurahasta.

Jungnerin mukaan sata kansanedustajaa olisi monen mielestä ketterämpi, nopeampi ja tehokkaampi vallankäyttäjä kuin 200 kansanedustajaa, mutta tällainen ajatuskuvio on kuitenkin vaarallinen.

- Moinen rikkoisi vallan tasapainon, tekisi yksittäisestä kansanedustajasta moninkertaisesti vahvemman ja vastaavasti virkamiehestä moninkertaisesti heikomman, olisi iso askel kohti vahvempaa valtiota, tiukempaa sääntelyä ja enemmistödiktatuuria.

Muutaman kymmenen miljoonan euron vuoksi ei Jungnerin mukaan kannata ottaa askelta pois asiantuntijuudesta, yksilön oikeuksista ja markkinataloudesta. Hän miettii, että kansa ei ehkä ymmärrä mitään vallan rakenteista ja monimutkaisista dynaamisista systeemeistä.

- Minä nukkuisin yöni huomattavasti paremmin, jos kansanedustajia olisi 300. Niin nukkuisi jokainen, joka vaivautuisi ottamaan asioista selvää, Jungner päättää Facebook-päivityksensä.

Jungnerin ajatukset saivat myös kiitosta, mutta kaikki kansan edustajat eivät kaikki olleet samaa mieltä hänen kanssaan.

- Kansanedustajan mielipide kansasta (Onpa tyhmä kansa). Aika outo ja asiaton kommentti äänestäjistä jotka ovat hänet valinneet, mietti yksi kirjoittajista.

- Miten olisi 5,5 miljoonaa kansanedustajaa, kyseli moni.


Kommentit (74)

  • Syyttäviranomaiselle töitä.

    ”Mies kirjoitti pakolaisista netissä – Hänelle vaaditaan sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”

    Oli tässä lehdessä.

  • Demarit ja persut yhteen sopii.

    Olen köyhän lapsi ja asunut semmoisessa yhteisössä että näitä lauseita jota viisas? ? Ex kansanedustaja lausuu kenenkään ei olisi ollut hyvä olla. Missä on porvarin mikaelin itse suojelu vaisto . mikael pienellä kirjoitti tyhmä Demaria äänestänyt ja jatkuvasti Kusetettu kansalainen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio