pirkanmaa

Mikä on Tampereen uuden korkeakoulun nimi? – Tampereen yliopisto ehdottaa eri nimeä kuin TTY

Kuvamanipulaatio: Arttu Rantakärkkä
Mikä on Tampereen uuden korkeakoulun nimi? – Tampereen yliopisto ehdottaa eri nimeä kuin TTY

Sopisiko Tampere-yliopisto uuden Tampere3-korkeakoulun nimeksi? Tampereen yliopiston hallitus kallistui tälle kannalle.

Jorma HuovinenAamulehti

Tampereen yliopiston hallitus istui koko perjantai-iltapäivän kokouksessaan miettimässä muun muassa kahdesta yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta yhdistettävän Tampere3:n hallintomallia.

Kokouksen loppuvaiheessa, illansuussa päästiin kiinni tulevan yliopiston mahdolliseen nimeenkin.

Tampereen teknillinen yliopisto on jo ehtinyt julkisuudessa esittää yhdistyvän korkeakoulun nimeksi Tampereen uutta yliopistoa.

- Hallitus asettui kannattamaan nimeä Tampere-yliopisto englanninkielisen Tampere universityn tapaan. Todettiin, että nykyinen Tampereen yliopisto tuskin saa kannatusta, toteaa Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso.

Laakson mukaan Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtajalle Kai Öistämölle annetaan valtuudet neuvotella nimiasiasta.

Tampereen ammattikorkeakoulun hallitus ottaa kantaa yliopiston nimeen kokouksessaan ensi viikolla.

Oliko esillä muita nimivaihtoehtoja?

- Tampere3 oli myös mahdollinen eikä täysin tyrmätty muotoa Tampereen uusi yliopisto.

Laakson mukaan Patentti-ja rekisterihallituksen tulee antaa hyväksyntänsä nimiehdotukselle.

- Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee lopullisen laki- ja nimiesityksen eduskunnalle.

Koska Tampereen yliopistosta, Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Tampereen ammattikorkeakoulusta tulee monialainen yliopisto, on Liisa Laakson mukaan tiedekunnilla merkittävä rooli.

- Perustettavaan yliopistoon tulee iso lääketieteellinen ja kasvatustieteellinen opetusohjelma ja Tampere3 on muutenkin koulutukseltaan ja tutkimukseltaan hyvin laaja-alainen.

Juttua korjattu lauantaina 8.10. kello 11.26. Tampereeen yliopiston hallituksen nimiehdotus on Tampere-yliopisto väliviivalla, ei Tampere yliopisto, kuten aiemmin virheellisesti kerrottiin.


Kommentit (73)

  • haloo

    Hienoa hankejohtaja, hienosti johdettu tämä kohta! Nyt loppuun asti yhtä mallikkaasti.
    Jossain on varmasti vielä ala-aste jossa et ole käynyt kahvilla… Älä anna oikeiden töiden ja projektijohtamisen estää tätä, vaan jätä ne tekemättä kuin tähänkin asti.

  • Nimetön

    En ymmärrä, kuinka ammattikoulun jatkoluokka voi tarjota yliopistotasoista koulutusta.
    DI

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet