Mielipide: Kahden pienen lapsen äiti sai yhden työkeikan – työttömyystuki katkaistiin heti

Toimittaja, kahden pienen lapsen äiti kertoo mielipidetekstissään, että häneltä katkaistiin työttömyystuki yhden myydyn lehtijutun takia.

Janne Ruotsalainen
Mielipide: Kahden pienen lapsen äiti sai yhden työkeikan – työttömyystuki katkaistiin heti

Olen toimittaja ja kahden pienen lapsen äiti. Viimeiset kaksi vuotta olen ollut kotona lasten kanssa. Nyt syksyllä halusin itse etsiytyä takaisin työelämään ja ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksi.

Olen sen jälkeen yrittänyt myydä juttuja lehtiin ja saada pieniä kirjoitustöitä, jotta voisin myöhemmin saada mahdollisesti suurempia, kokoaikaisia tai jatkuvia töitä. Sain yhden jutun alustavasti myytyä. Koska halusin toimia "oikein", kysyin TE-toimistosta neuvoa, miten asiat kannattaa hoitaa, jotta jutun tekeminen kannattaisi myös rahallisesti.

En voinut uskoa kuulemaani kun neuvojen sijaan puhelimessa minulle kerrottiin, että koska olen TE-toimistoon kertonut mahdollisesta suullisesta sopimuksesta, on TE-toimiston lain mukaan tehtävä asiasta selvityspyyntö ja tämän selvityspyynnön käsitteleminen kestää Pirkanmaan TE-toimistossa 30 päivää, jonka ajaksi Kela mitä luultavimmin katkaisee työttömyysturvan maksun (joka myös tapahtui).

Ottaen siis huomioon, että mitään työtä ei ole vielä tehty eikä palkkaa maksettu, on minusta kohtuutonta, että selvityspyynnön käsittely kestää näin pitkän ajan ja siltä ajalta katkaistaan myös perheeni tämänhetkinen perusturva.

Kaikki tämä vain, koska halusin itse edistää työllistymistäni! Olen tyrmistynyt tästä kannustuksen määrästä, joka varmasti vaikuttaa myös tulevaisuuteeni, kun mietin, miten työllistyisin. Joudunko jokaisen pienen myydyn jutun kohdalla odottamaan asian uutta käsittelyä?

Miten rahan maksu voidaan katkaista tällaisen asian takia niin pitkäksi aikaa kuin kuukaudeksi? Eikö tällaiset asiat pitäisi käsitellä viikossa? En ihmettele hetkeäkään, miksi ihmiset mieluummin ovat vain työttöminä, eivätkä yritä enemmän pienimuotoisesti.

Juttu julkaistaan poikkeuksellisesti nimettömänä


Kommentit (36)

  • Miiru

    Te-toimistossa EI OLE ammattiosaajia kuin muutama.Muut ovat määräaikaisia ja heillä ei ole vastauksia ne haetaan ammattiosaajilta jos ovat vapaana.Muuten keksitään

  • simppeliä

    Mihinkään ei pidä mitään ilmoittaa ennen kuin rahat on työstä saatu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio