Lento-onnettomuus Jämillä: "Tiesin että joku on pielessä, kun kone katosi horisonttiin"

Jukka O. Kauppinen
Lento-onnettomuus Jämillä: "Tiesin että joku on pielessä, kun kone katosi horisonttiin"

Pienlentokone teki onnistuneen pakkolaskun Jämillä lauantaina.

Suvi TannerAamulehti

Pienlentokoneen pilotti joutui tekemään pakkolaskun pellolle Jämillä lauantaina. Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta kello 19.43.

Pilotti ja kyydissä ollut matkustaja eivät loukkaantuneet laskussa.

North American T28 Troijan -tyyppinen kone lähti lauantaina illalla lennolle Jämin kentältä. Lentoa Jämillä seurannut Taneli Äikäs seurasi lentoa ja huomasi pian, että kaikki ei ole kunnossa.

- Tiesin heti, että joku on pielessä, kun näin koneen katoavan horisontin taakse.

- Kyllä siinä väkijoukossa alkoi aikamoinen suhina kuulua.

Jämillä järjestetään viikonloppuna Jämi Fly in Airshow -lentonäytös, joten paikalla on paljon alan harrastajia. Pakkolaskun tehnyt kone oli aiemmin päivällä osallistunut näytökseen, mutta ei ollut tapaturmahetkellä enää näytöslennolla.

Lentonäytöksessä paikalla päivystämässä olleet paloauto ja ambulanssi lähtivät heti etsimään konetta. Se löytyi polven korkuista heinää kasvavalta pellolta Jämijärven Kontin kylältä.

- Ensihoitajilta tuli aika nopeasti tieto, että kyydissä olleilla ei ole hätää, Jämin lentonäytöksen johtajana toimiva Taneli Äikäs kertoo.

Paikalla olevan valokuvaajan mukaan kone sai tehtyä hyvän pakkolaskun. Paikalla näytti siltä, että koneen laskutelineet olisivat olleet edelleen sisällä, että kone olisi tehnyt niin sanotun mahalaskun.

- Kyllä voidaan kuvailla, että tämä on niin sanottu hyvä pakkolasku. Lentäjän on kokenut ruotsalainen lentäjä, valokuvaaja Jukka O. Kauppinen sanoo.

Pakkolaskun tehnyt kone on yksityisessä omistuksessa.

Lentonäytös jatkuu Jämillä suunnitellusti huomenna sunnuntaina.

- Tänä iltana jatketaan ihan tavallista harrastustoimintaa täällä, Äikäs painottaa.


Kommentit (7)

  • Realisti

    ”Sinne peltoa sotkemaan näytetään tarpeettomasti ajetun paloautolla ja ambulanssilla.”

    Eivät ole pellolla vaan tiellä.

  • Nimetön

    Maanomistajalta kunnon korvausvaatimus. Kaikenlaisia harrastelijoita värkkäämässä…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio