Lassi Kaleva perussuomalaisten ja ääriliikkeiden läheisyydestä: "Jokainen Suomessa voi kuulua mihin tahansa yhdistykseen"

Jukka Vuokola / Aamulehti
Lassi Kaleva perussuomalaisten ja ääriliikkeiden läheisyydestä: "Jokainen Suomessa voi kuulua mihin tahansa yhdistykseen"

Veijo Niemi (vas.) ja Lassi Kaleva Aamulehden toimittajan Annu Laineen haastattelussa keskiviikkona.

Annu LaineAamulehti

Perussuomalainen Tampereen kaupunginvaltuutettu ja Tampereen perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva vieraili yhdessä Pirkanmaan piirin puheenjohtajan Veijo Niemen kanssa Aamulehden suorassa lähetyksessä keskiviikkona.

Eilisessä Ylen A-studiossa Tiina Elovaara ja Simon Elo perustelivat uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän syntyä muun muassa sillä, että tietyt ääriliikkeet kuten Suomen Vastarintaliike ja Suomen Sisu saattavat olla liian lähellä olennaisia perussuomalaisia poliitikkoja.

Elovaara ja Elo viittasivat tähän perussuomalaisissa käynnissä olevana "poliittisena vallankaappauksena".

Joitakin perussuomalaisia kansanedustajia on myös ennen tätä kritisoitu läheisistä yhteyksistä ääriliikkeiden jäseniin. Hallitus torjui yhteistyön Jussi Halla-ahon perussuomalaisten kanssa nimenomaan arvokysymyksiin vedoten.

Lassi Kaleva ei pidä perussuomalaisten poliitikkojen erilaisia yhdistysjäsenyyksiä tärkeinä, jos ne eivät vaikuta työskentelyyn.

Katso videohaastattelusta, miten Kaleva kommentoi perussuomalaisten ja ääriliikkeiden läheisyyttä:

 

Myöhemmin keskiviikkoiltana Kaleva tarkensi Aamulehdelle, että ei itse kannata mitään ääriliikkeitä.

Kalevan mielestä puolueen johdon kuuluu linjata se, minkälaisiin rekisteröityihin yhdistyksiin puolueen jäsenet saavat kuulua.

Lisätty 14. kesäkuuta 2017 kello 21.50 ja 15.6. kello 13.20 Lassi Kalevan tarkennus.

Ehdoton ei ääriliikkeille

Aamulehdessä 15.6.2017 julkaistusta referaatista ”Jokainen voi kuulua yhdistyksiin” saattaa saada sen käsityksen, että hyväksyn ääriliikkeet tai niihin kuulumisen. Haluan tarkentaa, että hyväksyn ainoastaan demokraattisen tavan vaikuttaa. Juuri tästä syystä olen itse mukana politiikassa. Yhteiskuntaa tulee muuttaa ainoastaan laillisin keinoin yhteisesti hyväksyttyjen pelisääntöjen mukaisesti.

Rekisteröimättömien yhdistysten lisäksi Suomessa on lukematon joukko rekisteröityjä yhdistyksiä. Mielestäni puolueen johdon kuuluu linjata se mihinkä rekisteröityyn tai rekisteröimättömään yhdistykseen puolueen jäsenet voivat kuulua, tai mihinkä heidän ei ole soveliasta kuulua.

Lassi Kaleva

Kaupunginvaltuutettu (ps)

Valtuustoryhmän puheenjohtaja

Tampere


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Kerro minulle, kenen kanssa seurustelet, niin minä kerron sinulle, millainen sinä olet.

  • Nimetön

    Joo, kuten esim. Simon Elo joka on ollut hyvinkin aktiivinen hommafoorumilainen. Hommalaisten vaikutusvaltaahan (”uudessa PS:ssä”) tekokaksikko Elovaara/ Elovaara myös kauhisteli, käsiäänestyksessä nostettujen käsien ohella.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet