Lapsi pääsee ostamaan kiellettyjä pelejä latauskoodilla – R-kioski: "Vastuu vanhemmilla"

ILKKA LAITINEN
Lapsi pääsee ostamaan kiellettyjä pelejä latauskoodilla – R-kioski: "Vastuu vanhemmilla"

Kuvituskuva. Paysafecard-koodeja voi ostaa R-kioskeilta ympäri Suomen.

Jussi Saarinen, Aamulehti

R-kioski myy paysafecard-latauskoodeja minkä ikäiselle ihmiselle tahansa. Tällaisilla koodeilla esimerkiksi alaikäinen lapsi pystyy ostamaan netistä pelejä, jotka on kielletty alle 18-vuotiailta.

Karin Gummerus R-kioskin viestinnästä vahvistaa, että tuotteella ei ole ikärajaa.

Hänen mukaansa ei ole R-kioskin päätettävissä, mitä tuotteita saa myydä kenellekin. Siitä vastaavat viranomaiset.

Gummerus muistuttaa, että paysafecard on laillinen tuote eikä sen myyntiä ei ole säädelty mitenkään, toisin kuin vaikkapa tupakan ja alkoholin.

- En saa päähäni mahtumaan, että R-kioski olisi tästä vastuussa. Se, mitä alaikäinen lapsi tekee, on hänen vanhempansa vastuulla, Gummerus sanoo.

- Tästä tullaan kysymykseen siitä, mitä kaikkea saisi myydä ja mitä ei. Paljon on puhuttu energiajuomista. Pitäisikö niiden myyntiä rajoittaa? Tai tulitikkujen?

Gummerus ei suostu sysäämään vastuuta R-kioskin yksittäisen myyjän niskaan.

- Vaikka tietysti on ikävää, jos palvelua väärinkäytetään, hän kommentoi.

Paysafecard-kortin koodilla voi ostaa ja ladata netistä esimerkiksi pelejä, elokuvia ja musiikkia. Lisäksi koodilla voi maksaa erilaisten yhteisöpalvelujen käytöstä, selviää yrityksen verkkosivuilta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio