Kuvat näyttävät, miten valtavasti lahjoja tuli: vähävaraisten lasten toiveet koskettivat Tampereella

Ossi Ahola
Kuvat näyttävät, miten valtavasti lahjoja tuli: vähävaraisten lasten toiveet koskettivat Tampereella

Tullintorin palvelu- ja markkinointiassistentti Tia Antila ihastelee Tullintorille kertynyttä joululahjamerta. Tästä lähtee ensi viikolla paketti sadoille lapsille.

Anni TolonenAamulehti

Tänä vuonna kaikki Tampereen Hope ry:n asiakasperheiden lapset saavat yhdistyksen kautta joululahjan. Tavoitteena joululahjakeräyksessä oli saada vähävaraisille lapsille ja nuorille yhteensä 2000 lahjaa, eli saman verran kuin yhdistyksen asiakasperheillä lapsia on. Keräys järjestettiin yhteistyössä Tullintorin, tapahtumatuottaja MKS Eventsin ja Ideaparkin kanssa. Keräysaika Tullintorilla umpeutuu tänään perjantaina ja Ideaparkissa sunnuntaina. Nyt kasassa Tullintorin kautta on ainakin 1900 lahjaa. Hopelle lahjoja on tuota jo noin 500.

Ossi Ahola
Lasten ja nuorten joululahjatoiveisiin mahtui kaikkea ripsiväreistä pehmoleluihin.

Lasten ja nuorten joululahjatoiveisiin mahtui kaikkea ripsiväreistä pehmoleluihin.

- Ideaparkin kautta lahjoja on tullut vähitellen satoja. Nyt lahjoja on kertynyt niin paljon, että osan voimme säästää esimerkiksi lasten syntymäpäiviä varten. Pirkanmaalaiset ovat tänä vuonna todella halunneet auttaa, lopputulos on aivan huikea, Tampereen Hope ry:n tiiminvetäjä Kirsi Stenvall kiittelee.

Ossi Ahola
Tänä vuonna kaikki Hope ry:n asiakasperheiden lapset saavat ainakin yhden upouuden joululahjan.

Tänä vuonna kaikki Hope ry:n asiakasperheiden lapset saavat ainakin yhden upouuden joululahjan.

Joululahjakeräysten aikana kaikki lasten ja nuorten joululahjatoiveet on saatu toteutettua ja ostoskeskuksiin on tuotu niin pikkuautoja, Barbeja, supersankarihahmoja, leffalippuja kuin nuorten miesten toivomia suihkusaippuoitakin. Aamulehti uutisoi keräyskampanjasta aiemmin viime viikolla.

- Aamulehden jutun jälkeen nuorille miehille on tuotu deodorantteja ja suihkugeelejä niin paljon, että joulun jälkeen monet tamperelaisnuorukaiset tuoksuvat oikein hyviltä, Stenvall sanoo ja nauraa.

Tullintorin markkinointipäällikkö Paulariina Liuhtonen kertoo, että lahjoja ovat tuoneet keräykseen niin hyvin nuoret kuin vanhemmatkin, monet lapsiperheet ja eri yrityksetkin.

- Vaikka pienille lapsille kertyi ehkä eniten yksittäisiä lahjoja, nuorille tuli myös esimerkiksi lahjakortteja vaateliikkeisiin, Liuhtonen sanoo.

Ossi Ahola
Tia Antila ja muut tullintorilaiset ovat joululahjakeräyksen tuloksesta innoissaan. Pelkästään Tullintorin kautta lahjoja Hope ry:n asiakasperheille kerättiin lähes 2000 kappaletta.

Tia Antila ja muut tullintorilaiset ovat joululahjakeräyksen tuloksesta innoissaan. Pelkästään Tullintorin kautta lahjoja Hope ry:n asiakasperheille kerättiin lähes 2000 kappaletta.

Hopen vapaaehtoiset paketoivat sadat lahjat itse ja ensi viikolla yli 800 asiakasperhettä saapuu noutamaan lahjansa.

- Meno on kuin Korvatunturin pajassa, sillä teemme jokaiselle perheelle nimellä valmiiksi joulukassin, jossa on lasten toiveiden mukainen lahja, Stenvall kuvaa.

Hopen tiiminvetäjä muistuttaa, että arki jatkuu myös joulun jälkeen ja etenkin raha-apua tarvitaan paljon. Yhdistys auttaa perheitä myös tukemalla lasten ja nuorten harrastuksia maksamalla kausimaksuja.

- Paikalliset yritykset voisivat esimerkiksi tukea lasten harrastuksia puhtaasti rahalla, jotta vähävaraisetkin lapset ja nuoret saisivat oman harrastuksen.

Myös Joulupuu Tampere -keräyksen kautta vähävaraisille lapsille saatiin kasaan suuri saalis lahjoja. Pirkanmaalaiset lahjoittivat vähävaraisille lapsille yli 6 200 lahjaa Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n ja Tampereen seurakuntien yhteisen Joulupuu Tampere -kampanjan kautta.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Nimetön

    Nimimerkki Iines, köyhä on silloin kun ei ole rahaa, tuossa selityksessäsi ei ole logiikkaa. Sitäpaitsi perheen lapsethan tässä saavat lahjat, eivät aikuiset, ja lapset nyt ainakaan eivät ole aiheuttaneet vanhempiensa köyhyyttä. Jos olet ollut lapsi niin toivon mukaan muistat että silloin oli taloudellisesti riippuvainen vanhemmista. Onneksi meillä lapset saavat käydä koulua eikä heidän tarvitse tehdä töitä, valitettavasti silti monet heistä joutuvat huolehtimaan rahasta.

  • tonttu

    Oikeastaan pitäisi kiittää kaikkia negatiivisia ”kriitikoita” jotka vaivautuivat kirjoittamaan keräysuutisiin näkemyksiään laadukkaasta kommentoinnista. Sillä nuo mielenpurkaukset aiheuttivat tunnereaktion, ja kävin äänestämässä minäkin lompakollani änkyröintiä vastaan – yksi lapsi enemmän saa nyt lahjapaketin vain ja ainoastaan teidän ansiostanne. Että siitäs saitte :p ja hyvää ja rauhallista joulunodotusta teillekin!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet