Kuva-arvoitus on jälleen täällä: Julma pussi – pulma-Jussi!

Kuva-arvoitus on jälleen täällä! Aamulehden graafikko Hannu Mänttäri on laatinut kieroja sanakieppejä juhannuksen ratoksi.

Hannu Mänttäri
Kuva-arvoitus on jälleen täällä: Julma pussi – pulma-Jussi!

Juhannuksena saa jälleen voimistella aivoja kuva-arvoitusten parissa.

Hannu MänttäriAamulehti

Kun juhannussaunassa on käyty, kokko poltettu, salko pystytetty, tanssit, taiat ja muut rituaalit suoritettu, on hieman uudemman perinteen eli Aamulehden juhannuksen kuva-arvoituksen aika. Tällä kerralla ratkotaan jälleen sanakieppejä. Kuvaparin puoliskot edustavat sanakiepin molempia puolia. 

Sanakieppi-tehtävän säännötkin ovat edelleen samat: vastaus hyväksytään oikeaksi, kun sanakieppien kummankin puolen kantasanat (yhdyssana tai sanapari) ovat oikeat, paitsi silloin, kun sanakieppiä ei edes syntyisi ilman tarpeellisia sanan päätteitä, teonsanan muotoa tms. Esimerkkinä vaikkapa ”kapustarinta” / ”ripusta kanta”.

Tehtävien oikein ratkaisseiden kesken arvotaan viisi leffalippupakettia. Lähetä kuva-arvoituksen ratkaisu 30. kesäkuuta mennessä sähköpostiosoitteeseen al.mini@aamulehti.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Kuva-arvoitus”. Myös Aamulehden verkkosivulta aamulehti.fi löydät tehtävät ja vastauslomakkeen. Voit lähettää vastauksesi myös postitse osoitteeseen Aamulehti, PL 327, Itäinenkatu 11, 33101 Tampere. Kirjoita myös kirjekuoreen maininta ”Kuva-arvoitus”. Oikeat vastaukset julkaistaan Aamulehdessä ja Aamulehti.fissä 1. heinäkuuta.


Kommentit (66)

  • mirkuliini

    Nää kuva-arvoitukset on ihan ykkös ajanvietettä… tämmösiä sais olla useimminkin 😊

  • Fani

    ”Mummelille” vihjettä kuvaan 10; alhaalla kuvassa ei ole makkarapötkö vaan se ohuempi pötkö. Ja tämän yläpuolella siitä ohuemmasta hieman paksumpi versio. Sanakiepin toisessa osassa on armeijassa käytettävä ruokailuastia. Siinä oleva logo löytyy perunalastuja olevista pusseista. Näistä vihjeistä pitäisi sitten muodostua sanakieppi. Itse ratkaisin tämän kuvan niin. En tietenkään voi olla täysin varma, onko ratkaisuni oikein.
    ”Nimettömälle” vihje kuvaan 11; kuvassa ovat Mikki Hiiren veljenpojat. Toinen morjestaa ja toinen aikoi pelata jotain.
    ”Ullallalle” vihje kuvaan 22; kuvassa on kopiokone ja sormi näyttää sitä kohtaa, mihin paperia lisätään. Miksi sitä kutsutaan? Sanakiepin toisessa kuvassa ei ole lautanen vaan synonyymi sille. Mukavia hetkiä arvoitusten parissa! Itse olen viihtynyt niiden seurassa jo viiden päivän ajan, mutta nyt näyttäisi kaikki olevan koossa – omasta mielestäni.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio