Korkein oikeus piti kiellon voimassa – Jehovan todistajat on Venäjällä ääriryhmä

STTMoskova

Venäjän korkein oikeus on hylännyt Jehovan todistajien tekemän valituksen ja vahvistanut ryhmää koskevan kiellon. Viranomaiset ovat määritelleet Jehovan todistajat Venäjällä ääriryhmäksi.

Jehovan todistajien kansainvälinen edustaja David A. Semonian totesi oikeuden päätöksen olevan pettymys, vaikkakin odotusten mukainen.

Uskontoryhmän venäläisen asianajajan mukaan Jehovan todistajat aikoo valittaa päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Venäjän korkein oikeus kielsi Jehovan todistajat huhtikuussa ja takavarikoi sen omaisuuden.


Kommentit (1)

  • JA

    Venäjää siis uhkaa n. 180000 hengen rauhanomainen uskonnollinen yhdyskunta; jo Neuvostoliitto yritti olemassaolonsa ajan hävittää tämän uskonnon, samoin Natsi-Saksa vielä kovemmin keinoin – eikä nytkään ole Venäjällä esitetty mitään todisteita, mihin ekstremistisiin tekoihin Jehovan todistajat ovat syyllistyneet, joiden perusteella heidät kielletään ja takavarikoidaan omaisuus.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio