Koirapartiot ja helikopteri etsivät Luostarista kadonnutta nunnaa – runsas sade vaikeuttaa pelastusoperaatiota

Katarina Sällylä
Koirapartiot ja helikopteri etsivät Luostarista kadonnutta nunnaa – runsas sade vaikeuttaa pelastusoperaatiota

Lintulan luostari sijaitsee Palokin alueella.

STTHeinävesi

Poliisi etsii kadonnutta nunnaa Heinävedellä Lintulan luostarin lähialueilta. Luostarista ilmeisesti jo eilen kadonnut nainen on 73-vuotias. Viimeiset havainnot hänestä ovat eilisillalta, jolloin hänen nähtiin poistuvan luostarin alueelta koillisen suuntaan kahdeksan aikoihin.

Päivän mittaan etsintöihin on osallistunut poliisin koirapartioita, Rajavartiolaitoksen helikopteri, pelastuslaitoksen veneyksikkö ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstöä. Koko päivän jatkunut runsas sade on vaikeuttanut etsintöjä.

–  Etsinnät jatkuvat silti yhä, kertoo komisario Sami Joutjärvi STT:lle.

Nunna oli kadotessaan pukeutunut siniharmaaseen, vanhaan popliinitakkiin, ja päässään hänellä oli huivi. Poliisin mukaan hänen kävelytyylinsä oli hieman kumara, mutta hän oli perusterve ja liikuntakykyinen.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset nunnahavainnot hätäkeskukseen.

Lintulan luostari sijaitsee Palokin kylässä Heinävedellä noin 15 kilometrin päässä Valamon luostarista. Luostari perustettiin 1800-luvun lopulla Lintulan kylässä Karjalankannaksella. Se muutti jatkosodan jälkeen Heinävedelle.

Toimeentulonsa luostarin sisaristo saa tuohusten valmistamisesta ja matkailusta. Luostarissa myös käännetään ja kirjoitetaan hengellistä kirjallisuutta ja maalataan ikoneita.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio