KHO palautti kristityksi kääntyneen turvapaikanhakijan tapauksen hallinto-oikeuteen

STTHelsinki

Kristityksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden vakaumuksen aitous on selvitettävä huolellisesti, painottaa korkein hallinto-oikeus. KHO on myöntänyt valitusluvan kymmenille turvapaikanhakijoille, jotka ovat Suomeen saavuttuaan kääntyneet kristinuskoon ja pelkäävät siksi joutuvansa vainotuiksi kotimaassaan.

Tänään antamassaan päätöksessä KHO palautti Iranista tulleen turvapaikanhakijan tapauksen hallinto-oikeuteen ja määräsi, että asiassa on pidettävä suullinen käsittely.

Maahanmuuttovirasto oli hylännyt hakijan turvapaikkahakemuksen. Hallinto-oikeus taas myönsi turvapaikan kirjallisen aineiston perusteella.


Kommentit (2)

  • Kyuu

    Kuten KHO toteaa, asia pitää tarkastaa huolellisesti. Muistamme surulliset tarinat siitä kun jossain kohtaa moni tulija haki turvapaikkaa seksuaailsen suuntautumisen perusteella, tarina joka osoittautui pääosassa tilanteita täydeksi valheeksi. Haitta oli toki suurin niille, joilla tämä väite oli totta.

    Jos osoitamme, että on oikopolkuja ohi järjestelmän, niitä myös väärinkäytetään. Ei tämä ole maahanmuuttokysymys, vaan ihmiskysymys. Oli suomalainen tai somali tai jotain siitä välistä, turhan herkästi tilaisuus tekee varkaan. En kadehdi viranomaisten tehtävää tässä.

  • Nimetön

    Miten vakaumuksen aitous aiotaan selvittää? Juuri sen vaikeuden vuoksi lopetettiin siviilipalvelukseen pyrkivien vakaumuksen tutkinta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio