Kesä on pian täällä! – Viikonloppuna lämpenee ja ensi viikolla hätyytellään jo hellelukemia

Koko Suomeen on saapumassa lämmin ilmamassa etelästä.

Timo Marttila
Kesä on pian täällä! – Viikonloppuna lämpenee ja ensi viikolla hätyytellään jo hellelukemia

Ensi viikolla koko Suomessa lämpenee ja hellelukemia päästään rikkomaan näillä näkymin Pirkanmaallakin.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo tämän kesän osalta harvinaislaatuisia uutisia: pian hätyytellään Pirkanmaallakin hellelukemia.

–Ilma näyttää olevan ensi viikolla huomattavasti tätä viikkoa lämpimämpi. Nyt on tuullut koillisesta ja ilmavirtaus kääntyy etelän ja kaakon välille. Näin Suomeen tulee lämmintä ilmaa.

Alanko sanoo, että lämmin ilmamassa leviää läpi Suomen ja lämpötila kipuaa yli 20 asteen Lappia myöten.

Näillä näkymin jo tulevana viikonloppuna ilma alkaa lämmetä ja maanantaina Pirkanmaalla on jo 20 astetta. Tiistaina lämpötila on 23 asteessa ja keskiviikkona lämpötila on välillä 20–25 astetta.

–Joitain paikallisia sateita on liikkeellä, mikä voi vähän viilentää ilmaa, mutta ilmamassa on huomattavasti lämpimämpi kuin mitä se on viimeaikoina ollut. Yöt ja päivät lämpenevät.

Täysin poutainen viikko ei ole, mutta Suomessa liikkuvat sadealueet ovat paikallisia, eikä suurempia sadealueita ole näillä näkyminen syntymässä.

Viikon loppupuolelle mennessä sää näyttää epävakaistuvan, mikä tarkoittaa sateiden lisääntymistä, mutta edelleenkin lämmin ilmamassa sinnittelee Suomen yllä ja lämpötilat pysyvät 20 asteen kohdilla.

Ilmatieteen laitos antaa hieman kyynisemmän kuvan ennusteesta, sillä ensi viikon ennusteessa on ollut jonkin verran vaihtelua. Ilmatieteenlaitokselta kuitenkin ollaan samaa mieltä siitä, että lämpötilat nousevat etelästä virtaavan lämpimän ilman ansiosta, mutta aivan helleasteisiin laitoksen päivystävän meteorologin Anja Häkkisen mukaan ei ylletä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio