Katsastuslistalla loistaa yksi automerkki – Katso listalta oman autosi hylkäysprosentti

MATTI MATIKAINEN
Katsastuslistalla loistaa yksi automerkki – Katso listalta oman autosi hylkäysprosentti

Mallikohtaisissa vikatilastoissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia Trafin julkaisemalla katsastuksen vikalistalla.

Raili RothAamulehti

Katsastajien vikatilaston ykkönen ja kakkonen ovat Mercedes-Benz CLS ja Nissan Juke. Merkit selvisivät listalla ilman vikaprosentteja.

Viisi kymmenestä parhaasta automallista on Trafin listalla Toyotoja. Kolmanneksi ja neljänneksi vähiten vikoja on Toyota Corollassa ja Toyota Priuksella. Toyota pitää kymmenen parhaan listalla lisäksi paikkoja seitsemän, yhdeksän ja kymmenen.

- Tilastot kertovat sen, että Toyotan kuluvissa osissa ei ole suurempia tyyppiongelmia. Vikatilastoon vaikuttavat myös mallin käyttömäärät ja huolto. Toyotan ajokilometrit eivät ole keskimäärin suurimpia, joten se saattaa selittää sijoitusta listalla, sanoo Trafin johtava asiantuntija Otto Lahti.

Lahti kertoo, että Toyotan markkinaosuudet ovat suuret maaseuduilla. Siellä autoa ehkä arvostetaan ja myös huolletaan enemmän, mikä myös nostaa auton sijoitusta vikalistalla.

Lue myös:

Heikoimmat automallit hylätään usein jarrujen takia – Onko sinulla tämä huonoin vuosimalli?

Katsastuksen uusi vikatilasto julki: Katso vähiten hylättyjen top 10

Mersun sijoitusta pudottavat ajokilometrit

Listan ykköstä, Mercedes-Benziä taas on perinteisesti pidetty paremman luokan autona, jolla myös ajetaan paljon. Monet ammattikuskit, kuten taksit ajavat mersuilla. Vaikka listaykkönen nyt onkin mersun CLS-malli, merkin kaikki mallit eivät Lahden mukaan tulee koskaan nousemaan listoilla huipulle kovien ajokilometriensä takia.

- Kaikilla vuosilistoilla on yleensä muutama tilastopriimus. Sijoilla viidestä viiteentoista erot ovat hyvin pieniä. Jos autot laitettaisiin järjestykseen tasaluvuilla, jaettuja sijoja olisi valtavat määrät, Lahti sanoo.

Vuonna 2011 käyttöönotettuja automalleja johtaa Audi Q5, jonka hylkäysprosentti on 1,3. Kymmenen parhaan joukosta löytyy jälleen kolme Toyotaa: Land Cruiser, Corolla ja Auris.

Vuonna 2009 käyttöönotetuista autoista Toyota IQ:lla on pienin hylkäysprosentti, 3. Vuonna 2008 käyttöönotettujen listalla Toyotan malleilla alkaa tulla jarru- ja rengasvikoja.

Katso tästä pienimpien ja suurimpien hylkäysprosenttien listat eri käyttöönottovuosilta:

Listalta puuttuu kokonaan vuosi 2012 .


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Tojo on ollut ykkönen vuosikymmeniä. Nyttemmin 2000 -luvulla euroopan britannian ja puolan tuotanto on laskenut tojon laatua. Mutta siitäkin huolimatta se on luotettava peli.

  • Maalainen

    Harhaanjohtavasti kirjoitettu otsikko, kysehän on vain ”uusista” autoista, ajattelin että oman auton löytää listasta, mutta eihän tuon ikäistä autoa saa ”köyhät” . Joten eihän meidän autoja listasta löydy, vieläkään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio