Kansanedustaja Jukka Gustafsson ihmettelee: Hallitus, minne jäi lupailtu yliopistojen pääomitus?

tomi vuokola
Kansanedustaja Jukka Gustafsson ihmettelee: Hallitus, minne jäi lupailtu yliopistojen pääomitus?

Jukka Gustafsson.

Mikko Pulliainen

Kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) arvostelee hallituksen toimintaa puoliväliriihessä. Gustafsson ihmettelee, ettei yliopistoja pääomitettukaan, kuten opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kertoi syksyllä.

- Kaksi vuotta sitten kokoomus esitti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen toimesta yliopistojen kuntoon laittamiseksi ja kilpailukyvyn lisäämiseksi miljardin euron pääomituskierrosta yliopistoille. Viime syksynä Grahn-Laasonen antoi ymmärtää, että hallitus lisää yliopistojen pääomitusta tuntuvasti. Jälleen kerran voi todeta, että hallituksella tuntuu olevan suuret puheet, mutta pienet teot, Gustafsson toteaa tiedotteessaan.

Lännen Median viime lokakuussa haastattelema Grahn-Laasonen kertoi hallituksen valmistelevan suurta lisärahoitusta, jonka tarkoituksena oli saada Suomessa tehtävä perustutkimus kansainväliselle huipputasolle.

Korkeakoulujen pääomittamisesta sadoilla miljoonilla euroilla oli tarkoitus päättää hallituksen kevään riihessä.

- Kun pääomituksesta on kyse, mittaluokan on oltava tuntuva, jotta sillä on vaikutusta yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen taloudelliseen itsenäisyyteen ja mahdollisuuksiin kohdistaa enemmän rahoitusta opetukseen ja tutkimukseen. Puhutaan sadoista miljoonista euroista, Grahn-Laasonen kertoi.

Aiemmin hallitus on kautensa alkupuolella leikannut korkeakoulutuksesta, mikä on johtanut oppilaitoksissa irtisanomisiin. Grahn-Laasonen totesi lokakuussa, että satojen miljoonien lisärahoituksella oli tarkoitus kääntää kurssi.

- Vahva pääomitus vahvistaisi viestiä siitä, että hallitus arvostaa tutkimusta ja korkeakouluja. Se loisi uskoa tulevaisuuteen ja siihen, että Suomi nousee korkealla osaamisella ja tutkimuksella.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio