Kaksi tamperelaislukiota maan 20 parhaan joukossa – tässä Tampereen lukioiden kärki

Aamulehden arkisto
Kaksi tamperelaislukiota maan 20 parhaan joukossa – tässä Tampereen lukioiden kärki

Tampereen lyseo, Tampereen yhteiskoulun lukio ja Tampereen klassillinen lukio olivat Tampereen parhaat lukiot kansallisessa vertailussa.

Marja AaltioAamulehti

Tampereella parhaiten menestyi Tampereen lyseon lukio, kun ylioppilaskokeiden tuloksia mitataan pakollisten aineiden keskiarvolla. Tämä käy ilmi ylioppilastutkintolautakunnan laskemista tilastoista. Lyseon lukio sijoittuu valtakunnallisessa vertailussa sijalle 18. Sen pakollisten aineiden keskiarvo on 5,2.

Toiseksi tamperelaislukioiden listalla sijoittuu Tampereen yhteiskoulun lukio, joka on valtakunnallisella listalla 20. keskiarvolla 5,15. Kolmantena Tampereen listalla on Tampereen Klassillinen lukio keskiarvolla 5. Valtakunnan listalla se sijalla 28.

Tampereen lukioiden menestys kevään kirjoituksissa pakollisten aineiden keskiarvon perusteella mitattuna

1. Tampereen lyseon lukio, 5,2

2. Tampereen yhteiskoulun lukio, 5,15

3. Tampereen klassillinen lukio, 5

4. Kalevan lukio, 4,65

5. Svenska samskolan i Tammerfors, 4,55

6. Tammerkosken lukio, 4,3

7. Tampereen aikuislukio, 4,25

8. Sammon keskuslukio 4,24

9. Tampereen yliopiston normaalikoulu, 4,15

10. Hatanpään lukio, 4,08

11. Tampereen teknillinen lukio 3,83

12. Tampereen Rudolf Steiner -koulu 3,77

Naapurikuntien lukiot pärjäävät kohtalaisesti vertailussa Tampereen kouluille. Kangasalan lukion pakollisten aineiden keskiarvo kevään kirjoituksissa oli 4,59. Sillä tuloksella se olisi Tampereen listalla viidentenä, Kalevan lukion jälkeen, mutta Svenska samskolanin edellä. Nokian lukion keskiarvo on 4,25 – sama kuin Tampereen aikuislukiolla.

Lempäälän lukion pakollisten aineiden keskiarvo on 4,1, Ylöjärven lukion 4,06 ja Pirkkalan yhteiskoulun 3,92.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Hienoa Rellu!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio